Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Εκτη ημέρα απωλειών για τον S&P 500 ενώ ο Nasdaq υποχωρεί πάνω από 1%. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,35% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 8% για την Tesla. Διολισθαίνει το αργό.

Συνεχίζει πτωτικά η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον τομέα της τεχνολογίας να συνεχίζει να καταγράφει βαριές απώλειες, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και στην ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 31.471 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% χαμηλότερα στις 13.385 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 3.861 μονάδες.

Tη Δευτέρα οι μεγάλες απώλειες που σημείωσαν οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν τον Nasdaq σε πτώση πάνω από 2%, ενώ άσκησαν πιέσεις και στον S&P 500. Ο S&P 500 κατέγραψε την πέμπτη διαδοχική πτώση, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Dow Jones, εν τω μεταξύ, επωφελήθηκε από το rotation στις κυκλικές μετοχές, κλείνοντας με άνοδο 0,1%.

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τόνισε σε ομιλία του στη Γερουσία ότι ο πληθωρισμός και η απασχόληση παραμένουν πολύ κάτω από τους στόχους της κεντρικής τράπεζας. 

Παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων φέτος που δημιουργεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού, ο κ. Πάουελ σημείωσε πως οι πιέσεις στις τιμές είναι υποτονικές και το οικονομικό outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο».«Η οικονομία απέχει ακόμα πολύ από τους στόχους μας για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, και πιθανότατα θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος» υπογράμμισε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 10,4% τον τελευταίο μήνα του 2020 σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P Case-Shiller που καλύπτει είκοσι μεγάλες πόλεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2013. Πρόκειται επίσης για μια από τις μεγαλύτερες ανόδους τα τελευταία 30 χρόνια.

Τον Νοέμβριο είχε καταγραφεί αύξηση των τιμών κατά 9,5%.

Το Φίνιξ, το Σιάτλ και το Σαν Ντιέγκο συνέχισαν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών μεταξύ των 19 πόλεων. Οι τιμές στο Φίνιξ εκτοξεύτηκαν κατά 14,4%. Στο Σιάτλ, ενισχύθηκαν 13,6% και στο Σαν Ντιέγκο, 13%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 8,25% εν μέσω πιέσεων από την πτώση του bitcoin. Η Tesla είχε αποκαλύψει τον προηγούμενο μήνα ότι είχε αγοράσει $1,5 δισ. από το κρυπτονόμισμα. 

Απώλειες 2,1% καταγράφει η μετοχή της Wells Fargo

Πτώση 2,8% σημειώνει η μετοχή της Palo Alto, μετά την ανακοίνωση του outlook για τα κέρδη τριμήνου που ήταν χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Βουτιά 5,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Home Depot. 

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 4,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,02% στα 61,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα, στα 1.806 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του δολαρίου, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,214 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v