Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Η πτώση των P&G, Walmart και Coca-Cola άσκησε πίεση στον Dow Jones, που έκλεισε με μικρές απώλειες. Ράλι 4% για την American Express. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχώρησε το αργό.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ οι S&P 500 και Nasdaq

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να σημειώνει οριακή άνοδο σε νέα υψηλά και τον Nasdaq να σημειώνει το πρώτο ρεκόρ από τις 12 Φεβρουαρίου.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,2% στις 33.981 μονάδες, εν μέσω πιέσεων από την πτώση των μετοχών της Procter & Gamble, της Walmart και της Coca-Cola με πάνω από 1%.O S&P 500 κινήθηκε 0,2% υψηλότερα τις 4.187 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,9% στις 14.138 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του S&P 500. Mεταξύ αυτών θα είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο, όπως οι Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.

Eνώ η παγκόσμια οικονομία σταδιακά βγαίνει από τους περιορισμούς, εταιρείες όπως η Boeing, η Ford και η Caterpillar αναμένεται να εμφανίσουν στα αποτελέσματά τους τις πιέσεις που δέχονται από την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Oι εισηγμένες πάντως έχουν ως τώρα καταφέρει να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Με το 25% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, το 84% είχαν υψηλότερα κέρδη από τις προβλέψεις και το 75% υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Οι μετοχές δέχτηκαν πίεση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλασιασμό του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών για τους εύπορους Αμερικανούς. Ο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του την Τετάρτη.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν 0,5% ή $1,4 δισ. τον Μάρτιο σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, φτάνοντας στα 256,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινήθηκε χαμηλότερα καθώς ενισχύονται οι φόβοι ότι η άνοδος των κρουσμάτων στην Ινδία θα οδηγήσει χαμηλότερα τη ζήτηση στη χώρα. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχώρησε 0,2% στα 62,02 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός σημείωσε οριακή άνοδο 0,18% στα 1.781 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,57%.Οριακές διακυμάνσεις κατέγραψε και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου, στο 2,24%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι του ευρώ τη Δευτέρα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά οκτώ εβδομάδων.Το αμερικανικό νόμισμα έχει διολισθήσει περίπου 3% από τα τέλη Μαρτίου, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημειώνουν ήπιες διακυμάνσεις.

Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρωπαϊκού διαμορφώθηκε στο 1,209 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η American Express έκλεισε με άνοδο 4% τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Κέρδη 1% σημείωσε η Tesla, ενώ η Apple και η Microsoft κατέγραψαν οριακή άνοδο 0,3% και 0,15% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v