Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πάνω από τα $74 η αμερικανική ποικιλία του αργού. Στο 1,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου ο Nasdaq σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό και ενώ ο S&P 500 βρίσκεται κοντά σε νέο ρεκόρ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 33.961 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 14.297 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 4.250 μονάδες.

Στο «πράσινο» έκλεισαν την Τρίτη και οι τρεις δείκτες, διαγράφοντας τις απώλειες στην αρχή της πανδημίας με ώθηση από τον τεχνολογικό τομέα. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,8% σκαρφαλώνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Αυτό ήταν το πρώτο ρεκόρ του τεχνολογικού δείκτη από τις 29 Απριλίου, καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν στις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση και από την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας τόνισε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι παροδικές.

«Ο Πάουελ περιέγραψε πώς η άνοδος του πληθωρισμού οφείλεται σε κατηγορίες που επηρεάζονται άμεσα από το άνοιγμα της οικονομίας», τόνισε ο Εντ Μόγια, αναλυτής στην Oanda. «Επισήμανε ότι υπάρχει εξαιρετικά ισχυρή ζήτηση και ότι η προσφορά δεν μπορεί να ακολουθήσει».

Την Τετάρτη πάντως ο αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς επισήμανε ότι η άνοδος του πληθωρισμού ενδέχεται να μην είναι τόσο παροδική όσο ανέμενε αρχικά η κεντρική τράπεζα και ότι μπορεί να διαρκέσει ως και εννιά μήνες.

Από την αρχή του Ιουνίου, οι S&P 500 και Nasdaq βρίσκονται στο πράσινο, σημειώνοντας άνοδο 1% και 3,6% αντίστοιχα. Ο Dow Jones, ωστόσο, βρίσκεται στο «κόκκινο» από την αρχή του μήνα, εν μέσω πιέσεων από μετοχές εταιρειών όπως η Caterpillar και η JP Morgan.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικίων σημείωσαν αναπάντεχη πτώση 5,9% τον Μάιο.

Σε επίπεδο ρεκόρ ανήλθε ο δείκτης μεταποίησης της IHS Markit τον Ιούνιο, στις 62,6 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 74,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,75% στα 1.790 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,196 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 1 μονάδα βάσης, στο 1,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v