Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μία ημέρα μετά τα νέα ρεκόρ των Nasdaq και S&P 500. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,25% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος για τον χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα χθεσινά ρεκόρ και εν μέσω ανησυχιών για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς παρατηρείται άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού και η Ιαπωνία κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Ο Dow Jones βουτάει 0,77% στις 34.414 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,42% στις 14.602 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,69% στις 4.328 μονάδες.

Ο δείκτης μεταβλητότητας «VIX» κινήθηκε πάνω από το επίπεδο των 20 μονάδων, σηματοδοτώντας μια περίοδο μεγαλύτερη μεταβλητότητας στη συνέχεια. 

«Η αγορά βρισκόταν σε μία από αυτές τις ιδανικές συγκυρίες όπου η οικονομική ανάπτυξη επιταχυνόταν ενώ ο πληθωρισμός και τα επιτόκια παρέμεναν χαμηλά. Η άνοδος των κρουσμάτων, ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα έχει προκαλέσει ανησυχία ότι η οικονομική επιτάχυνση θα επιβραδυνθεί» τόνισε ο Τίμοθι Λέσκο της Granite Invesment Advisors.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, στις 373.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 350.000. 

Στο ταμπλό, χαμηλότερα κινούνται οι εταιρείες που θα επωφεληθούν από μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Οι μετοχές των εταιρειών Carnival και Royal Caribbean υποχωρούν πάνω από 3%. Πτώση πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των αεροπορικών American Airlines και Delta Air Lines. Απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της Boeing. 

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής τσιπ όπως οι Intel, Qualcomm, NVIDIA και Applied Materials. 

Απώλειες καταγράφουν και σήμερα οι μετοχές των τραπεζών, εν μέσω πιέσεων από την πτώση των αποδόσεων. 

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διολίσθησε σήμερα στο 1,255%, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο από τα τέλη Φεβρουαρίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,5% στα 71,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα, στα 1.812 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v