Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τον Πάουελ

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι Dow Jones και S&P 500, ενώ ο Nasdaq διέγραψε τα αρχικά κέρδη. Σε νέο υψηλό η Apple με άνοδο 2,4%. Βουτιά 2,8% για το αργό. Βαριές απώλειες για το δολάριο. Στο 1,36% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά τον Πάουελ

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά τη διαβεβαιώση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% στις 34.933 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,22% στις 14.644 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,12% στις 4.374 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν έχει προχωρήσει τόσο, για να ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα την περιστολή των μηνιαίων αγορών ομολόγων.

«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η Επιτροπή συζήτησε την πρόοδο της οικονομίας προς τους στόχους μας», ανέφερε ο κ. Πάουελ σε κείμενο ομιλίας που έχει ετοιμάσει για την κατάθεσή του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Αν και η επίτευξη του στόχου της "oυσιαστικής περαιτέρω προόδου" απέχει ακόμα πολύ, οι συμμετέχοντες αναμένουν ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί» σημείωσε, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Πάουελ.

O ίδιος υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τους ερχόμενους μήνες, προτού αρχίσει να υποχωρεί. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, αν ο πληθωρισμός βγει εκτός ελέγχου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple έκλεισε 2,4% σε νέο επίπεδο ρεκόρ, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός ζήτησε από τους προμηθευτές να αυξήσουν κατά 20% την παραγωγή των iPhone νέας γενιάς. 

Η JP Morgan αύξηση την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple. 

Πτώση 2,4% σημείωσε η μετοχή της Bank of America μετά την ανακοίνωση εσόδων 21,6 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη για έσοδα 21,8 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό βούτηξε 2,8% στα 72,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1% στα 1.828 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε βαριές απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτηξε 5 μονάδες βάσης, στο 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v