Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου να ανεβαίνει στο 1,34%. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος πάνω από τα $74 για το αργό. Μικρά κέρδη για τον χρυσό.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι αγορές ομολόγων την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς ανακάμπτουν και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,25% στις 34.851 μονάδες, ο Nasdsaq καταγράφει κέρδη 0,83% στις 14.680 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,96% στις 4.362 μονάδες.

Οι δείκτες έφτασαν να υποχωρούν πάνω από 1,5% την Πέμπτη, αλλά έκλεισαν αρκετά πάνω από τα συνεδριακά χαμηλά. Οι αναλυτές απέδωσαν τη χθεσινή βουτιά στις ανησυχίες για την άνοδο των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Οι ανησυχίες αυτές οδήγησαν σε ράλι το αμερικανικό χρέος, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου την Πέμπτη να υποχωρεί ως και το 1,25%. Σήμερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται 5 μονάδες βάσης, στο 1,34%.

«Η ρητορική στην αγορά μετατοπίζεται ξεκάθαρα από τον παροδικό πληθωρισμό στην παροδική ανάκαμψη, και αυτό είναι πιθανότατα που διατηρεί τις εισροές στα ομόλογα αμερικανικού δημοσίου αυξημένες, σε συνδυασμό με μια εποχικά χαμηλή έκδοση ομολόγων τον Ιούλιο και την επιστροφή της Fed στην αγορά μετά την αργία της 4ης Ιουλίου», έγραψε σε σημείωμα προς τους αναλυτές ο Ίπεκ Οζκαρντεσκάγια, επικεφαλής αναλυτής στη Swissquote. 

Οι «ταύροι» υποστηρίζουν επίσης ότι η έναρξη των ανακοινώσεων με τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου των εισηγμένων την ερχόμενη εβδομάδα θα προσφέρει στήριξη στην αγορά. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 63,6% στα κέρδη δεύτερου τριμήνου σε σχέση με πέρυσι. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το τέταρτο τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με αναλυτές της FactSet. 

Eν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Μπάιντεν ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ένα νέο διάταγμα για την πάταξη των αντιμονοπωλιακών πρακτικών στον τομέα της τεχνολογίας, μετέδωσε το CNBC. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής πραγματοποίησαν άλμα 1,3% τον Μάιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,6% υψηλότερα στα 74,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακή άνοδο 0,1% στα 1.802 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,186 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v