Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Μια ανάσα από τις 35.000 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones. Συνεχίζει ανοδικά το δολάριο. Υποχώρησε το αργό. Στο 1,36% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 4,2% για τη Walt Disney. Ράλι 4,6% για την Tesla.

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,36% στις 34.996 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,36% στις 4.384 μονάδες, ενώ ο Nasdaq  κινήθηκε 0,21% υψηλότερα στις 14.733 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή, μετά το sell-off της Πέμπτης, το οποίο πυροδότησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να διαμορφωθούν 65% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη Refinitiv. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πούλησε τριετή ομόλογα $58 δισ. με αποδόσεις ελαφρώς υψηλότερες από αυτές πριν τη δημοπρασία. Η πώληση 10ετών ομολόγων $38 δισ. κατέγραψε ισχυρή ζήτηση.

«Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι η έναρξη των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα τριμήνου και τα οικονομικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού» δήλωσε ο Έρικ Φρίντμαν, CIO στην U.S. Bank Asset Management Group.

«Νομίζω ότι οι επενδυτές θέλουν να υιοθετήσουν μια στάση βλέποντας και κάνοντας. Το πιο σημαντικό στοιχείο των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αυτή την εβδομάδα θα είναι οι προβλέψεις της διοίκησης για τo outlook και όχι αναγκαστικά τα νούμερα για τους τελευταίους τρεις μήνες» ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

«Η άνοδος των κερδών μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη, εν μέσω ανησυχιών, και να ενθαρύνουν την επιστροφή στις μετοχές αξίας», έγραψε η Bank of America σε σημείωμα προς επενδυτές.

Η JP Morgan Chase, η Goldman Sachs και η PepsiCo θα είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης την Τρίτη. Η Bank of America, η Citigroup, η Wells Fargo, η Delta Air Lines και η BlackRock ανακοινώνουν αποτελέσματα την Τετάρτη.

Στο ταμπλό, η Tesla πραγματοποίησε άλμα 4,6%.

Ράλι 4,2% σημείωσε η μετοχή της Walt Disney με ώθηση από την επιτυχία της ταινίας Black Widow.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 0,7% στα 74,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.802 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώθηκε στο 1,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v