Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Ήπια κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,35% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους δείκτες να κινούνται πέριξ των ρεκόρ που κατέγραψαν την Παρασκευή και τις τράπεζες να συνεχίζουν να κινούνται καθοδικά μαζί με τις αποδόσεις των ομολόγων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 34.826 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 14.714 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,05% στις 4.376 μονάδες.

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή, μετά το sell-off της Πέμπτης, το οποίο πυροδότησαν οι ανησυχίες των επενδυτών για πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου. Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να διαμορφωθούν 65% υψηλότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τη Refinitiv. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2009. 

«Η άνοδος των κερδών μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάκαμψη, εν μέσω ανησυχιών, και να ενθαρύνουν την επιστροφή στις μετοχές αξίας», έγραψε η Bank of America σε σημείωμα προς επενδυτές. 

Η JP Morgan Chase, η Goldman Sachs και η PepsiCo θα είναι οι πρώτες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα πριν την έναρξη της συνεδρίασης την Τρίτη. Η Bank of America, η Citigroup, η Wells Fargo, η Delta Air Lines και η BlackRock ανακοινώνουν αποτελέσματα την Τετάρτη. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 0,9% και της Goldman Sachs 0,8%.

Άλμα 2% πραγματοποιεί η μετοχή της Virgin Galactic, μετά την επιτυχημένη πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Διάστημα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1% στα 73,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% στα 1.803 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v