Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με την τεχνολογία στο «κόκκινο»

Οριακή άνοδος για τον Dow Jones ενώ Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν με απώλειες. Υποχώρησε από τα ρεκόρ η Apple. Πτώση 2% για το αργό. Τρίτη ημέρα ανόδου για τον χρυσό. Ανέκαμψε το δολάριο. Στο 1,3% βούτηξε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με την τεχνολογία στο «κόκκινο»

Με αντίθετα πρόσημα κινήθηκαν την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πάνω από 1%.

Ο Dow Jones  ενισχύθηκε 0,16% στις 34.987 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,7% στις 14.543 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώσε απώλειες 0,33% στις 4.360 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές κινήθηκαν χαμηλότερα, με τη μετοχή της Apple να υποχωρεί περίπου 1% μετά το χθεσινό κλείσιμο ρεκόρ. Οι επενδυτές έδειξαν να προτιμούν τις τεχνολογικές μετοχές στις αρχές της εβδομάδας, αλλά την Πέμπτη ονόματα όπως αυτά της Amazon, του Facebook και της Alphabet βούτηξαν 1%.

Ο Τζέφρι Γκάντλαχ, CEO της Doubleline Capital εκτίμησε ότι η αγορά μπορεί να μείνει σε επίπεδα ρεκόρ για όσο καιρό θα συνεχίζονται τα προγράμματα τόνωσης. «Νομίζω ότι το κύριο ερώτημα για τους επενδυτές είναι για πόσο καιρό θα συνεχίζεται αυτή η τόνωση με τσάμπα χρήμα» δήλωσε στο CNBC. «Για όσο καιρό συνεχίζεται πιστεύω ότι η αγορά μπορεί να μείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα όπως το έχει κάνει και να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, επανέλαβε την άποψη της ότι το τρέχον υψηλό επίπεδο του πληθωρισμού είναι παροδικό, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση.«Δεν πρέπει να αναμένουμε να εξαφανιστεί τον ερχόμενο μήνα, αλλά σίγουρα μεσοπρόθεσμα δεν νομίζω ότι θα συνεχιστεί» ανέφερε η κα. Γέλεν. «Αλλά φυσικά, πρέπει να παρακολουθούμε τον πληθωρισμό πολύ, πολύ προσεκτικά» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 360.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου, όπως και ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το καλύτερο αποτέλεσμα από τις 14 Μαρτίου του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, είναι 26.000 λιγότερες.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με στήριξη από το trading μετοχών και την επενδυτική τραπεζική. Τα κέρδη ήταν $1,85 ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για $1,65, ενώ τα έσοδα έφτασαν στα 14,8 δισ. έναντι εκτίμησης για 13,98 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Morgan Stanley έκλεισε με οριακή άνοδο 0,2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βούτηξε 2% στα 71,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,2% στα 1.828 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τις απώλειες έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς συνέχισε να κινείται χαμηλότερα, υποχωρώντας 5 μονάδες βάσης στο 1,35%.

Στο ταμπλό, πτώση πάνω από 1% σημείωσαν οι μετοχές των J&J, Intel, Walgreens Boots και Salesforce.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v