Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα. Πτώση πάνω από 1% για Nasdaq. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες 2,4% για τη Morgan Stanley.

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου των εισηγμένων συνεχίζουν να είναι υψηλότερα των προβλέψεων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,23% στις 34.835 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1,2% στις 14.454 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,75% στις 4.341 μονάδες. 

Oι δείκτες βρίσκονται περίπου 1% μακριά από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί ήδη 16% από την αρχή της χρονιάς. 

«Η αγορά τα πήγε τόσο καλά όσο την τελευταία χρονιά λόγω της προσδοκίας ότι θα υπάρξει βελτίωση στα κέρδη όπως αυτή που βλέπουμε τώρα», ανέφερε η Λιζ Αν Σόντερς, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Charles Schwab. «Πολλά από τα θετικά νέα έχουν προεξοφληθεί», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ έφτασαν τις 360.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου, όπως και ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το καλύτερο αποτέλεσμα από τις 14 Μαρτίου του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, είναι 26.000 λιγότερες.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με στήριξη από το trading μετοχών και την επενδυτική τραπεζική. Τα κέρδη ήταν $1,85 ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για $1,65, ενώ τα έσοδα έφτασαν στα 14,8 δισ. έναντι εκτίμησης για 13,98 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί 2,4% στα 101 δολάρια. Από την αρχή του έτους η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη 35%, οπότε η σημερινή αντίδραση μπορεί να αντανακλά περισσότερο τις προσδοκίες για την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. 

Άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή του Netflix. Η πλατφόρμα ταινιών και σειρών προχωρά στην προσθήκη βιντεοπαιχνιδιών στον κατάλογό της. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,03% στα 72,37 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,12% στα 1.827 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διέγραψε τις απώλειες έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,181 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,32%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v