Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Τέλος το πενθήμερο ράλι στην αμερικανική αγορά. Πτώση πάνω από 1% για τον Nasdaq. Απώλειες 2% για την Tesla. Bουτιά 7% για την UPS. Στο 1,23% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για χρυσό και αργό. Διολίσθησε το δολάριο.

Πτώση στη Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές για πρώτη φορά στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών και στη συνεδρίαση της Fed.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,2% στις 35.058 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,5% στις 4.401 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε να υποχωρεί ως και 1,1%. O Nasdaq βούτηξε 1,2% στις 14.660 μονάδες.

Oι τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Οι τρεις δείκτες είχαν σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από τα οικονομικά νέα της ημέαρς, άνοδο 0,8% σημείωσαν τον Ιούνιο οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά, μετά από άλμα 3,2% τον Μάιο.Oι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Ιούνιο παρά τους περιορισμούς στον εφοδιασμό.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι παραγγελίες για μη αμυντικά κεφαλαιουχικά αγαθά, εξαιρουμένων των αεροσκαφών, κατέγραψαν κέρδη 0,5% τον περασμένο μήνα.

Το ΔΝΤ διατήρησε την πρόβλεψη για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας με ρυθμό 6% το 2021, αλλά αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για το 2022. Αντί για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ με ρυθμό 4,4% που ανέμενε τον Απρίλιο, το Ταμείο προβλέπει τώρα ανάπτυξη 4,9% για την επόμενη χρονιά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στα 71,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε ανεπαίσθητα κέρδη στα 1.799 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,182 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου βούτηξε 5 μονάδες βάσης, στο 1,23%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της UPS βούτηξε 7%, καθώς τα έσοδα τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της Tesla έκλεισε με πτώση 2%, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη πάνω από 1 δισ. δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v