Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με τη Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Ανακάμπτει το δολάριο. Άλμα 5% για την Boeing. Απώλειες 2,4% για την Apple. Στο 1,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή υποχώρηση από τα επίπεδα-ρεκόρ που έβαλε τέλος σε ένα πενθήμερο ράλι. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,17% στις 35.004 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 14.765 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,09% στις 4.405 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή ανακοίνωση της Fed και τη συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ. 

Αμετάβλητα σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα άφησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα όπως αναμενόταν, τονίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ενισχύεται.«Με την πρόοδο των εμβολιασμών και τα ισχυρά μέτρα στήριξης, οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης συνεχίζουν να ενισχύονται» τονίζεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η κεντρική τράπεζα μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.«Η οικονομία έχει σημειώσει πρόοδο προς τον στόχο για την απασχόληση» τον οποίο θέλει να δει η Fed προτού αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων $120 δισ.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το ανακοινωθέν επισημαίνει ότι παραμένει το αποτέλεσμα «παροδικών παραγόντων».

Οι επενδυτές «χωνεύουν» παράλληλα τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι τεχνολογικοί κολοσσοί. H Alphabet, μητρική της Google, ανακοίνωσε άλμα 69% στα έσοδα τριμήνου. 

Η Apple ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα τριμήνου, ενώ οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν 50% σε ετήσια βάση. 

Υψηλότερα των προβλέψεων ήταν και τα κέρδη της Microsoft. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing πραγματοποιεί άλμα 5%. Ο αεροναυπηγικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η Apple σημειώνει πτώση 2,44%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η Microsoft καταγράφει άνοδο 0,2%, ενώ η Alphabet κινείται 3% υψηλότερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε τον Ιούνιο καθώς οι εισαγωγές συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Τετάρτη, το έλλειμμα διευρύνθηκε 3,5% στα $91,2 δισ. τον περασμένο μήνα.

Οι εισαγωγές αγαθών ενισχύθηκαν 1,5% στα $236,7 δισ. Οι εξαγωγές αγαθών κινήθηκαν 0,3% υψηλότερα στα $145,5 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 72,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,1% στα 1.797 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1795 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,26%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v