Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακές απώλειες για τον S&P 500 με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την ανακοίνωση της Fed. Άλμα 3,1% για την Alphabet. Ράλι 4,1% για την Boeing. Στο 1,24% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να καταγράφει οριακές απώλειες μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι να ξεκινήσει το λεγόμενο «tapering».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,36% στις 34.930 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,7% στις 14.762 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε οριακή πτώση 0,02% στις 4.400 μονάδες.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έστειλαν σήμα ότι κινούνται πιο κοντά προς την έναρξη της περιστολής των μηνιαίων αγορών ομολόγων, αλλά ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έσπευσε να επισημάνει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μέχρι το σημείο εκείνο.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Και θεωρούμε ότι έχουμε ακόμα κάποια απόσταση να καλύψουμε» τόνισε ο κ. Πάουελ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης. Σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι έκαναν την πρώτη εκτενή συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουν στη μείωση της νομισματικής τόνωσης, αλλά υπογράμμισε ότι δεν λήφθηκε κάποια απόφαση για τη χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει το «tapering».

«Σημειώνουμε πρόοδο. Αναμένουμε περαιτέρω πρόοδο και αν τα πράγματα πάνε καλά θα επιτύχουμε αυτόν τον στόχο» ανέφερε.

Ο ίδιος προειδοποίησε ωστόσο ότι όσο ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί και υπάρχει χρόνος και χώρος για την εξέλιξη νέων στελεχών του ιού, κανείς δεν είναι οριστικά ασφαλής.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών αυξήθηκε τον Ιούνιο καθώς οι εισαγωγές συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ την Τετάρτη, το έλλειμμα διευρύνθηκε 3,5% στα $91,2 δισ. τον περασμένο μήνα.Οι εισαγωγές αγαθών ενισχύθηκαν 1,5% στα $236,7 δισ. Οι εξαγωγές αγαθών κινήθηκαν 0,3% υψηλότερα στα $145,5 δισ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1% στα 72,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,1% στα 1.797 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινούνταν υψηλότερα έναντι του ευρώ, αλλά διέγραψε τα κέρδη μετά την ομιλία του Πάουελ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,184 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,24%.

Στο ταμπλό, η Alphabet σημείωσε άνοδο 3,1%. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε άλμα 69% στα διαφημιστικά έσοδα. 

Ράλι 4,1% πραγματοποίησε η Boeing, καθώς ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v