Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Δεύτερο σερί ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά. Στο 1,25% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. «Άλμα» 5,6% για το πετρέλαιο WTI. Πάνω από τα 1.800 δολ. ο χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Επέστρεψε στα ρεκόρ ο Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές μεταξύ άλλων να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Οικονομικό Συμπόσιο του Jackson Hole (Πέμπτη και Παρασκευή) όπου οι Κεντρικοί Τραπεζίτες αναμένεται να αναφερθούν στο tapering και ιδιαίτερα στη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επιδείνωση ορισμένων οικονομικών στοιχείων και την κατάσταση της πανδημίας, ο Τζέρομ Πάουελ ενδέχεται να εστιάσει την ομιλία του στην αυξημένη αβεβαιότητα λόγω των πολλών κρουσμάτων», αναφέρει σε σημείωμά του, o οικονομολόγος της Nomura, Aichi Amemiya. Τουλάχιστον, θεωρούμε ότι τα πρόσφατα σχόλια Κεντρικών Τραπεζιτών υποστηρίζουν την άποψη μας για tapering τον Δεκέμβριο, αντί για τον Νοέμβριο που ήταν η προτίμηση της FOMC, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,61% ή 215 μονάδες στις 35.335, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,85% στις 4.479 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ με κέρδη 1,55% στις 14.942 μονάδες

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (+3,3%) και Chevron (+2,6%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (-0,8%) και Walmart (-0,5%).

Στο μεταξύ, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των φαρμακευτικών Pfizer (+2,4%) και BioNTech (+9,6%) μετά την οριστική έγκριση που έλαβε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Ο Αύγουστος είναι ιστορικά ένας ασταθής μήνας. Το ίδιο ισχύει και φέτος καθώς οι επενδυτές πρέπει να ξεπεράσουν πολλές ανησυχίες», σχολιάζει ο Rod von Lipsey, της UBS Private Wealth Management. «Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και οι δυσμενείς εξελίξεις στο Αφγανιστάν δημιουργούν κρίση εμπιστοσύνης, την ώρα που οι περισσότεροι επενδυτές είναι σε διακοπές».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 5,6% στα 65,64 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,3% στα 1.806 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,25% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1745 δολ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v