Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό ρεκόρ χτυπάει ο Nasdaq

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η οριστική έγκριση της FDA στο εμβόλιο της Pfizer, τονίζουν αναλυτές. Η προσοχή στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών. Αργό tapering εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει η Fed. Kέρδη 1,2% για το αργό.

Νέο υψηλό ρεκόρ χτυπάει ο Nasdaq

Θετικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με στήριξη από τη χθεσινή οριστική έγκριση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο εμβόλιο κατά κορωνοϊού των εταιρειών Pfizer/BioNTech.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,16%, στις 35.3929 μονάδες, ο S&P 500 επίσης και φτάνει στις 4.488 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,36%, στις 14.997 μονάδες, φτάνοντας σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Η αγορά ξεκίνησε την εβδομάδα με άνοδο, καθώς οι μετοχές που σχετίζονται με την οικονομική ανάκαμψη ενισχύθηκαν από την αισιοδοξία ότι η έγκριση του εμβολίου θα ανοίξει τον δρόμο για την υποχρεωτικότητά του, ενόψει και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και ορισμένων απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων, αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς προκαλεί εμπιστοσύνη σε όσους εξακολουθούν να μην κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της LPL Financial.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης το συμπόσιο Jackson Hole αργότερα αυτή την εβδομάδα, το οποίο αναμένεται να είναι ένα γεγονός που θα δώσει κατεύθυνση στην αγορά, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες θα μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες για τη μείωση των κινήτρων. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει συζητήσεις για περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως, μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Το συμπόσιο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Η Fed μπορεί να κάνει μια ανακοίνωση για τον περιορισμό του ρυθμού αγορών τον Σεπτέμβριο ή τον Νοέμβριο, αλλά πιθανότατα θα είναι ένα αργό tapering, χωρίς καμία δέσμευση για αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής αγοράς της Oanda.

Η περίοδος ανακοινώσεων κερδών δεύτερου τριμήνου τελειώνει με πάνω από το 90% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα. Ο S&P 500 αναμένεται να αυξήσει τα κέρδη του κατά 94,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,9% και φτάνει στα 66,92 δολάρια ανά βαρέλι. Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury ενισχύεται 2,3 μονάδες βάσης, στο 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v