Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Επαναξιολογείται ο αντίκτυπος της Όμικρον στην αγορά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακές απώλειες για τον χρυσό. Στο 1,56% η απόδοση του 10ετούς. Άλμα 6% για το αργό, πάνω από τα $72.

Ανακάμπτει από το sell-off η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά το μέγαλο sell-off της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη μετάλλαξη Όμικρον και επαναξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 35.177 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 15.693 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,04% στις 4.644 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε 2,5%, ο S&P 500 2,3% και ο Nasdaq 2,2%. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα σε αρνητικό έδαφος. 

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την Παρασκευή την Όμικρον ως «μετάλλαξη ανησυχίας». Ενώ οι επιστήμονες συνεχίζουν να μελετούν το νέο στέλεχος, ο μεγάλος αριθμός των μεταλλάξεων που περιέχει σήμανε συναγερμό. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο κίνδυνος επαναμόλυνσης από το νέο στέλεχος είναι υψηλός, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. Το στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική έχει πλέον εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αυστραλία και στο Χονγκ Κονγκ. 

Ως τώρα, όσοι έχουν νοσήσει με το νέο στέλεχος έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πώς ακριβώς συμπεριφέρεται η Όμικρον.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οιεπικείμενες πωλήσεις κατοικιών πραγματοποίησαν άλμα 7,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις ήταν χαμηλότερες κατά 1,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020.

Αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 6% στα 72 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,03% στα 1.784 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 8 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,56%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter υποχωρεί 1,1% μετά την ανακοίνωση του Τζακ Ντόρσει ότι θα παραιτηθεί από CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v