Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street με ράλι για Nasdaq

Επέστρεψαν οι αγοραστές στο αμερικανικό χρηματιστήριο αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη «όμικρον». Στο 1,52% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 2,6% για το πετρέλαιο μετά από «βουτιά» 13%. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street με ράλι για Nasdaq

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά το sell off της Παρασκευής που προκάλεσε η εμφάνιση της μετάλλαξης «Όμικρον».

«Αργά ή γρήγορα θα δούμε κρούσματα αυτής της νέας μετάλλαξης στις ΗΠΑ» ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Είναι αιτία ανησυχίας αλλά όχι πανικού. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη νέα μετάλλαξη».

«Οι μεταλλάξεις του Covid παραμένουν ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην αγορά και είναι πιθανό να συνεχίσουν να προκαλούν αστάθεια τα επόμενα χρόνια. Είναι δύσκολο να πει κανείς τη διάρκεια και τον αντίχτυπο που θα έχει η τελευταία μετάλλαξη στις αγορές», σχολίασε ο Keith Lerner της Truist Advisory Services.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,68% ή 291 μονάδες στις 35.135, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,32% στις 4,655 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,88% στις 15.782.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce.com (+5%) και UnitedHealth (+2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-5,5%) και Caterpillar (-1,6%).

Στο εταιρικό μέτωπο, ο Τζακ Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του CEO του Twitter.

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter διότι πιστεύω ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει χωρίς τους ιδρυτές της» τόνισε σε ανακοίνωση. Ο 45χρονος Ντόρσεϊ παράλληλα με τη θέση του CEO του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου βρισκόταν και στο τιμόνι της εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ψηφιακών πληρωμών Square.

Η μετοχή του Twitter υποχώρησε 0,8% ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να κερδίζει έως και 11%.

Από πλευράς από μακροοικονομικών στοιχείων, οι αγοραστές σημείωσαν δυναμική επιστροφή στην αγορά κατοικίας τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, παρά την άνοδο των επιτοκίων.

Τα υπογεγραμμένα συμβόλαια για υφιστάμενες κατοικίες, οι λεγόμενες επικείμενες πωλήσεις, πραγματοποίησαν άλμα 7,5% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών των ΗΠΑ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 2,6% στα 69,75 δολάρια ανά βαρέλι μετά την «βουτιά» 13% την Παρασκευή ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.785 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,52% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1283 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v