Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά το κρούσμα Ομικρον στις ΗΠΑ

Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά με τους δείκτες να κινούνται πολύ κάτω από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,47% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται ο χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά το κρούσμα Ομικρον στις ΗΠΑ

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, μετά την ανακοίνωση του Άντονι Φάουτσι ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 34.547 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,05% χαμηλότερα στις 15.490 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,5% στις 4.593 μονάδες.

Την Τρίτη οι δείκτες είχαν καταγράψει βαριές απώλειες μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed ότι πρέπει να αποσυρθεί η λέξη «παροδικός» για τον πληθωρισμό.Ο κίνδυνος να παραμείνει ο πληθωρισμός σε υψηλά επίπεδα έχει αυξηθεί, τόνισε την Τρίτη ο Τζερόμ Πάουελ, παραδεχόμενος ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη «παροδικός».Σε κατάθεσή του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι οι υψηλότερες τιμές οφείλονται γενικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανισορροπίες στη ζήτηση και την προσφορά. Ο ίδιος σημείωσε ότι η αιτία των ζητημάτων αυτών είναι η πανδημία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν διευρυνθεί.

Η Goldman Sachs έχει προβλέψει ότι η Fed θα διπλασιάσει τον ρυθμό του tapering στα 30 δισ. δολάρια τον μήνα και θα πραγματοποιήσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο. 

«Η αίσθησή μας είναι ότι το πρόσφατο sell-off δεν αποτελεί πλέον ευκαιρία αγοράς. Ωστόσο, αυτοί οι οποίοι θέλουν να αποφύγουν μια πιθανή μεγάλη πτώση είναι καλύτερο να περιμένουν μέχρι τη συνεδρίαση της Fed στις 15 Δεκεμβρίου», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο αναλυτής της Wolfe Research Κρις Σένγεκ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι θέσεις εργασίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 534.000 τον Νοέμβριο.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 506.000. Τον Οκτώβριο οι αμερικανικές εταιρείες είχαν προσθέσει 570.000 θέσεις εργασίας. 

Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 61,1 μονάδες από 60,8 τον Οκτώβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη και κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 65,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,7% στα 1.790 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,47%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v