Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τη χθεσινή βουτιά

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες με ώθηση από τις ταξιδιωτικές μετοχές. Νέες απώλειες για το αργό. Πτώση και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street μετά τη χθεσινή βουτιά

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες που πυροδότησε η είδηση ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,8% στις 34.623 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,46% υψηλότερα στις 15.326 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,27% στις 4.571 μονάδες.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντέδρασε στην είδηση ότι εντοπίστηκε κρούσμα Όμικρον στην Καλιφόρνια, ζητώντας από τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τα μέτρα για τους εμβολιασμούς και τα τεστ, ενώ παράλληλα επέβαλε πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σκαρφάλωσαν στις 222.000 από 194.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 240.000. Το επίπεδο στο οποίο διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις την περασμένη εβδομάδα ήταν το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από το 1969.

O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη ότι η οικονομία είναι πολύ ισχυρή και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι υψηλότερες και ως εκ τούτου είναι κατάλληλο να εξεταστεί η επιτάχυνση του tapering.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τον S&P 500 καθώς η Fed προχωρά σε σύσφιξη σε μια υπερτιμημένη αγορά», τόνισε η Σαβίτα Σουμπραμανιάν, επικεφαλής της Bank of America Securities. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 2,7% στα 63,7 δολάρια το βαρέλι, μετά την είδηση ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει κανονικά σε αύξηση της παραγωγής τον Ιανουάριο, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 1.778 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,343 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing πραγματοποιεί ράλι 5,3% στα 198 δολάρια, ενώ η American Express κινείται 4,3% υψηλότερα στα 156 δολάρια και η Travelers 3,3% στα 149.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v