Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Πτώση σημείωσε ο Dow Jones μετά από πέντε σερί ανοδικές συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις Πάουελ για τα επιτόκια. Στο 2,30% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Άλμα» 7% για το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το Νοέμβριο του 2020 για τους Dow Jones και S&P 500.

«Τώρα το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν οι μετοχές να κρατήσουν τα κέρδη τους. Ένα καλό νέο είναι πως ο Απρίλιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για τις μετοχές, οπότε, ημερολογιακά, όλα δείχνουν θετικά για τους “ταύρους”», σχολίασε ο Ryan Detrick, της LPL Financial.

Σήμερα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,58% ή κατά 201 μονάδες στις 34.551, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,04% στις 4,461 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,40% στις 13.838 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+1,8%) και Dow (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-3,60%) και Home Depot (-3,4%).

«Η Fed πρέπει να κινηθεί «ταχύτατα» στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής για να οδηγήσει χαμηλότερα τον πληθωρισμό», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να το επιτύχει αυτό χωρίς να προκαλέσει ύφεση.

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο της Εθνικής Ένωσης για τα Οικονομικά των Επιχειρήσεων, ο Πάουελ τόνισε ότι η αγορά εργασίας είναι «πολύ ισχυρή» και ο πληθωρισμός «πολύ υψηλός».

«Υπάρχει προφανής ανάγκη να προχωρήσουμε ταχύτατα στην επαναφορά της νομισματικής πολιτικής μας σε ένα πιο ουδέτερο επίπεδο και στη συνέχεια να κινηθούμε σε πιο περιοριστικά επίπεδα αν αυτό είναι απαραίτητο για να αποκατασταθεί η σταθερότητα των τιμών» υπογράμμισε σύμφωνα με τους Financial Times.

Παράλληλα, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι τιμές πετρελαίου. Ειδικότερα, η τιμή του Brent κινήθηκε υψηλότερα 7,1% στα 115,62 δολάρια και η τιμή WTI ενισχύθηκε 7% στα 112,12 δολ. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,5% στα 1.931 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 2,30% και το yield του 30ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,53%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1016 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v