Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαρύ sell off στη Wall Street με τον Nasdaq στο «κόκκινο»

Σε bear market ο Nasdaq με απώλειες σχεδόν 4%. Πτώση 2,2% για τον Dow Jones με «βαρίδι» την Nike. Σε υψηλό δύο ετών το δολάριο. Επέστρεψε πάνω από τα $100 το αργό. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 2,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε ελεύθερη πτώση 12% η Tesla.

Bαρύ sell off στη Wall Street με τον Nasdaq στο «κόκκινο»

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη διευρύνοντας το sell-off του Απριλίου καθώς οι επενδυτές στρέφονται στα ασφαλή καταφύγια υπό τον φόβο της οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο Nasdaq βούτηξε 3,95% και βρέθηκε ακόμα πιο βαθιά σε περιοχή«bear market», πάνω από 22% χαμηλότερα από τα προηγούμενα υψηλά. Ο δείκτης έκλεισε στις 12.490 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 2,4%, με τη Nike να αποτελεί το μεγάλο «βαρίδι» για τον βιομηχανικό δείκτη. Αυτή ήταν η τρίτη πτώση άνω των 300 μονάδων στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις.

O S&P 500 έκλεισε 2,8% χαμηλότερα.

Για τον Απρίλιο, o S&P 500 είναι περίπου 7% κάτω, ο Nasdaq βρίσκεται 11% χαμηλότερα και ο Dow Jones 3%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 19,8% τον Φεβρουάριο του 2022 στις ΗΠΑ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Εν τω μεταξύ, ατά 0,8% ή 2,3 δισ. δολάρια ενισχύθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τα 275 δισ. δολάρια. Το ποσό του Φεβρουαρίου αναθεωρήθηκε στα 272,7 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη άνοδο στην 35ετή ιστορία του δείκτη. Τον Ιανουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 19,1%.

Η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών καταγράφηκε στο Φοίνιξ, την Τάμπα και το Μαϊάμι κατά 32,9%, 32,6% και 29,7% αντίστοιχα. Η μικρότερη άνοδος σημειώθηκε στη Μινεάπολη, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,7% στα 100,25 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 0,6% στα 1.906 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο ετών. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,068 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βούτηξε 8 μονάδες βάσης στο 2,74%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βούτηξε 12,2%.

Η Nike υποχώρησε 5,82%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Οι Microsoft και η Alphabet έκλεισαν με πτώση πάνω από 3%. Οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της συνεδρίασης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v