Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες ισχυρές πιέσεις στη Wall Street

Απώλειες άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones, μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια. Μικρότερες απώλειες για τον τεχνολογικό Nasdaq. Μεγάλη πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Νέες ισχυρές πιέσεις στη Wall Street

Σε πτωτικό τέμπο συνεχίζει η αμερικανική αγορά, παρά τις πρωινές προσπάθειες για ανοδική κίνηση, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να προβληματίζονται από την «επιθετικότητα» της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσει μια ακόμη αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Ο Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα πάνω από 300 μονάδες ή κατά 1,05% στις 32.642 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει πτώση 1,18% στις 4.082 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες 0,85% στις 12.230 μονάδες.

Η αμερικανική αγορά επιχειρεί να ανακάμψει από το ξεπούλημα της Παρασκευής, όταν ο Dow Jones βούλιαξε σχεδόν 3% χαμηλότερα, με τον Nasdaq να υποχωρεί άνω του 4%. Ο Nasdaq σημείωσε τον χειρότερο μήνα του από το 2008, πιεσμένος από την αύξηση των επιτοκίων, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και τα μη ικανοποιητικά κέρδη από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

«Δεν έχει υπάρξει κάποια βελτίωση στα τρία μέτωπα που πιέζουν τις μετοχές: οι ανησυχίες για την ανάπτυξη στην Κίνα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιθετική Fed», σχολίαζε αναλυτής στο SBC. 

Στην Ευρώπη, στην πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου, η Φρανκφούρτη χάνει 0,8%, το Παρίσι 1,55%, η Μαδρίτη 0,9% και το Μιλάνο 1,22%. Κλειστή η αγορά στο Λονδίνο λόγω αργίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,2%, στο 1,052 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,256. Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 101,4 δολάρια το βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 2,5% στα 1.863 δολάρια την ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v