Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλίτωσε τα χειρότερα η Wall Street

Επάνοδος των αγοραστών στο φινάλε της συνεδρίασης έστειλε τους δείκτες σε θετικό πρόσημο. «Γύρισε» από απώλειες άνω των 400 μονάδων ο Dow Jones, άνοδος άνω του 1% για τον Nasdaq. Βαριές απώλειες στην Ευρώπη.

Γλίτωσε τα χειρότερα η Wall Street

Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας εκτυλίχθηκε στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον προβληματισμό των επενδυτών για τις επιθετικές κινήσεις της Federal Reserve να ασκεί έντονες πιέσεις ενδοσυνεδριακά στους δείκτες, μετά το ξεπούλημα της Παρασκευής. 

Η επάνοδος των αγοραστών στο φινάλε έστειλε τους δείκτες σε θετικό πρόσημο, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υπεραποδίδει. Ο Dow Jones έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,26% στις 33.061 μονάδες, επιστρέφοντας από απώλειες άνω των 400 μονάδων ενδοσυνεδριακά.

Κέρδη 0,57% εμφάνισε ο S&P 500 στις 4.155 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ξεχώρισε με άνοδο 1,63% στις 12.536 μονάδες.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή σημειώθηκε sell off με τον Dow Jones να βουλιάζει σχεδόν 3% χαμηλότερα και τον Nasdaq να υποχωρεί άνω του 4%. Ο Nasdaq σημείωσε τον χειρότερο μήνα του από το 2008, πιεσμένος από την αύξηση των επιτοκίων, τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και τα μη ικανοποιητικά κέρδη από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας.

«Δεν έχει υπάρξει κάποια βελτίωση στα τρία μέτωπα που πιέζουν τις μετοχές: οι ανησυχίες για την ανάπτυξη στην Κίνα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η επιθετική Fed», σχολίαζε αναλυτής στο SBC. 

Η Federal Reserve αναμένεται να ανακοινώσει μια ακόμη αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίασή της την Τετάρτη.

Στην Ευρώπη, στην πρώτη συνεδρίαση του Μαΐου, η Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 1,13% στις 13.939 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 1,66% στις 6.425 μονάδες ενώ το χρηματιστήριο της Μαδρίτης έκλεισε με απώλειες 1,73% στις 8.486 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,2%, στο 1,052 δολάριο, ενώ η στερλίνα διατηρείται στο $1,256.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ανέκαμψε από την πρωινή αδυναμία και κινούταν ανοδικά 0,5% στα 105,2 δολάρια το βαρέλι. Πτώση 2,62% για τον χρυσό, στα 1.861 δολάρια την ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v