Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Βουτιά 7% για τη μετοχή της Target. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή πτώση για το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τις απώλειες που πυροδότησε η προειδοποίηση της Target για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, επαναφέροντας τους φόβους για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 32.686 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,67% υψηλότερα στις 12.139 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,35% στις 4.135 μονάδες.

Η μετοχή της Target βουτάει 7%. Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περιορίσει τα πλεονάζοντα αποθέματα, ακυρώνοντας κάποιες παραγγελίες. Η εταιρεία υποβάθμισε επίσης τις προβλέψεις για τα λειτουργικά περιθώρια για το τρίμηνο.

Η μετοχή της Walmart υποχωρεί 3%.

Οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής έχουν ανακοινώσει ανάμεικτα αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύοντας τη μεταβλητότητα στις αγορές καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να καθορίσουν αν σηματοδοτούν την έναρξη μιας πιθανής ύφεσης ή μια στροφή στις καταναλωτικές δαπάνες.

«Η συνολική τοποθέτηση φαίνεται να είναι ελάχιστα προσανατολισμένη σε αμυντικές στρατηγικές. Η αίσθησή μας είναι ότι η στροφή προς μη κυκλικές και υψηλής ποιότητας μετοχές μπορεί να επιταχυνθεί καθώς θα αυξάνονται οι πιθανότητες για ύφεση τους ερχόμενους μήνες. Με βάση τα παραπάνω, με πολλούς επενδυτές να προσπαθούν να προσδιορίσουν πότε θα έρθει μια ύφεση, οι αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να είναι αντιμέτωπες με έντονη μεταβλητότητα», ανέφερε ο Κρις Σένιεκ της Wolfe Research σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το εμπορικό έλλειμμα συρρικνώθηκε 19,1% στα 87,1 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 3,4% στα 339,7 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 3,5% στα 252,6 δισ. δολάρια.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022 το εμπορικό έλλειμμα αφαίρεσε 3,2 ποσοστιαίες μονάδες από το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 118,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα στα 1.847 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης, στο 3,004%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v