Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στον Dow Jones. Στο 3,53% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό οκτώ μηνών ο χρυσός. Τρίτη σερί άνοδος για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της μέτρησης του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της Fed που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι καταναλωτές νιώθουν το βάρος του πληθωρισμού να μειώνεται.

Η μηνιαία Έρευνα των Προσδοκιών των Καταναλωτών για τον Δεκέμβριο έδειξε ότι οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός σε βάθος ενός έτους θα υποχωρήσει στο 5%, επίπεδο κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το χαμηλότερο από τον Ιούλιο του 2021.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,34% ή 112 μονάδες στις 33.517, ο S&P 500 σημείωσε οριακή πτώση 0,08% στις 3.892 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,63% στις 10.635 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+5%) και Intel (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-4%) και Johnson & Johnson (-2,6%).

Στο μεταξύ, αναλυτής της Morgan Stanley προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με πιο απότομη πτώση από αυτή που αναμένουν οι «αρκούδες».

Ειδικότερα, ο Μάικλ Ουίλσον υποστήριξε ότι ενώ οι επενδυτές είναι γενικά απαισιόδοξοι για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, οι εκτιμήσεις για τα εταιρικά κέρδη εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές και το risk premium για τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει πολύ χαμηλότερα από τις 3.500 με 3.600 μονάδες που υπολογίζει αυτή τη στιγμή η αγορά σε περίπτωση ήπιας ύφεσης, σημείωσε.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,53% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,21%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο για τρίτη σερί μέρα, τούτη τη φορά κατά 1,2% στα 74,63 δολ. και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό οκτώ μηνών καθώς ενισχύθηκε 0,4% στα 1.877 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1% έναντι του ευρώ, στο 1,0745 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v