Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό. Κέρδη 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 3,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 45% για την Bed Bath & Beyond.

Νέα άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, με τον Nasdaq να κινείται υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,41% στις 33.838 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,38% στις 10.785 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% στις 3.938 μονάδες.

Tην Τρίτη ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,01%, ενώ οι S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν άνοδο 0,70% και 0,56%, αντίστοιχα. Και οι τρεις μέσοι όροι είναι θετικοί για τη νέα χρονιά. 

Ο S&P 500 έκλεισε πάνω από το επίπεδο των 3.900 μονάδων, το οποίο πολλοί αναλυτές θεωρούν ως σημείο αντίστασης. «Νομίζω ότι έχουμε επιστρέψει σε μια bull market -όχι καθαρή, υπάρχει ακόμα πολλή μεταβλητότητα-, αλλά πιστεύω ότι οι αγορές μάς λένε ότι η πραγματική οικονομία βελτιώνεται», σημείωσε ο Εντ Γιαρντένι στο Bloomberg, πρόεδρος της Yardeni Research. 

Το 2023 έχει συνοδευτεί από ένα ράλι «ανακούφισης» για τους τομείς της αγοράς με μεγαλύτερο ρίσκο, όπως η τεχνολογία, αλλά πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί ενόψει των ανακοινώσεων των εισηγμένων για τα αποτελέσματα τριμήνου και τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια πρόκληση να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε πότε η Fed θα αρχίσει τελικά να μειώνει τα επιτόκια», δήλωσε αναλυτής στην Bernstein Private Wealth Management. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι όταν τα επιτόκια αρχίσουν να μειώνονται από τη Fed, οι αγορές έχουν καλύτερη πορεία. Αλλά είτε αυτό συμβεί το 2024 είτε στα τέλη του 2023, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, στα μέσα Ιανουαρίου, είναι απλώς μια πολύ δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,04% στα 76,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,25% στα 1.881 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,076 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,58%.

Στο ταμπλό, άλμα 45,5% πραγματοποιεί η μετοχή της Bed Bath & Beyond, ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών της περασμένης εβδομάδας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v