Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Τέταρτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό δείκτη. Στο 3,55% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πέμπτη μέρα ανόδου για το πετρέλαιο. Νέο υψηλό οκτώ μηνών για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Wall Street: Τέταρτη σερί άνοδος για τον Nasdaq

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τον Nasdaq να σημειώνει το μακροβιότερο ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων μηνών εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,80% ή 268 μονάδες στις 33.972, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,28% στις 3.969 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 1,76% στις 10.931 μονάδες. 

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+2,4%) και Home Depot (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-2,4%) και Verizon (-1,8%).

«Είναι μια πρόκληση να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε πότε η Fed θα αρχίσει τελικά να μειώνει τα επιτόκια», δήλωσε ο Matthew Palazzolo της Bernstein Private Wealth Management. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι όταν τα επιτόκια αρχίσουν να μειώνονται από τη Fed, οι αγορές θα έχουν καλύτερη πορεία. Ωστόσο, είτε αυτό συμβεί το 2024 είτε στα τέλη του 2023, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, στα μέσα Ιανουαρίου, είναι απλώς μια πολύ δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, κατά 1,2% αυξήθηκαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ταμείων Παρακαταθηκών.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,55% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,24%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο για πέμπτη σερί μέρα, τούτη τη φορά κατά 3,1% στα 77,41 δολ. και η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό οκτώ μηνών καθώς ενισχύθηκε 0,1% στα 1.878 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0757 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v