Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το ράλι

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν Dow και S&P 500, με τα εταιρικά αποτελέσματα και τα macro στο επίκεντρο. Στο 3,44% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Νέα άνοδος για το αργό. Οριακές απώλειες για χρυσό. Βουτιά 40% για First Republic.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά το ράλι

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα αποτελέσματα της Amazon και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό και ενώ η First Republic φαίνεται να οδεύει προς πτώχευση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 33.949 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,19% στις 12.177 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,25% στις 4.146 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο πάνω από 2%, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι της Meta. 

«Το χθεσινό ράλι με 2%, το οποίο ήταν κόντρα στα όχι και τόσο καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, μπορεί να είναι μέρος της τελευταίας ανοδικής κίνησης», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές αναλυτής της Wells Fargo. 

H Αmazon ανακοίνωσε ότι το τμήμα cloud (AWS) επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, αν και τα έσοδα ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα έσοδα της AWS, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της Amazon, αυξήθηκαν 16% στα 21,4 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από τις προβλέψεις για 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, τα έσοδα της Amazon αυξήθηκαν 9%, στα 127,4 δισ. δολάρια, επίσης καλύτερα από το αναμενόμενο, ενώ τα έσοδα από τα ηλεκτρονικά καταστήματα του ομίλου ήταν σταθερά στα 51,1 δισ. δολάρια.

H μετοχή της εταιρείας βουτάει 3%.

Από τα οικονομικά νέα, ο δείκτης τιμών PCE ενισχύθηκε κατά 4,2% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, έναντι ανόδου 5,1% τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο επίπεδο του 7% τον Ιούνιο του 2022.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης τιμών PCE πραγματοποίησε άνοδο 4,6% σε ετήσια βάση από 4,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 4,5%.

Σε μηνιαία βάση, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 0,3%, σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται υψηλότερα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, σκαρφαλώνοντας πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός διολισθαίνει 0,25%, στα 1.994 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,2% έναντι του ευρώ, ενώ καταγράφει ράλι 1,5% έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει 7 μονάδες βάση στο 3,44%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της First Republic βουτάει 40% μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η περιφερειακή τράπεζα οδεύει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v