Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Στήριξη" από την οικονομία στη Wall Street

Τα απροσδόκητα θετικά νέα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας αλλά και οι ενθαρρυντικές δηλώσεις του Β. Obama χαρίζουν σημαντικά κέρδη στη Wall Street. Μικτές τάσεις καταγράφονται στις ευρωαγορές.

Τα απροσδόκητα θετικά νέα από το μέτωπο της οικονομίας αλλά και οι ενθαρρυντικές δηλώσεις του Β. Obama χαρίζουν κέρδη στη Wall Street. Απώλειες καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα αισιοδοξία φαίνεται να προκαλεί στους επενδυτές η αναπάντεχη άνοδος των παραγγελιών για διαρκή καταναλωτικά αγαθά το Φεβρουάριο. Ενισχύθηκαν κατά 3,4% έναντι πτώσης 7,3% τον Ιανουάριο του ιδίου έτους.

To θετικό κλίμα τροφοδοτείται και από τις (χθεσινές) δηλώσεις του B. Obama ο οποίος τόνισε πως τα μεγάλα προβλήματα δεν έχουν λυθεί αλλά «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».

Κέρδη καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Ford, Google, Bank of America, Citigroup αλλά και της New York Times.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί κατά περίπου 3%, στα επίπεδα των 52 δολαρίων ανά βαρέλι.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 7.749 μονάδες με κέρδη 1,17%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,06%, στις 1.532 μονάδες. Ανοδος 1,1% για τον S&P 500, στις 815 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,71%, στις 3.883 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,22%, στις 2.880 μονάδες. Πτώση 0,02% για τον DAX 30, στις 4.186 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v