Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κλειδώνει" τα κέρδη της η Wall Street

Κατοχυρώνουν τα πρόσφατα, σημαντικά, κέρδη τους οι βασικοί δείκτες της αμερικανική αγορά, που ξεκίνησαν την συνεδρίαση στο -1%, κινήθηκαν θετικά για λίγη ώρα και εμφανίζουν αυτή την ώρα σταθεροποιητική εικόνα.

Κατοχυρώνουν τα πρόσφατα, σημαντικά, κέρδη τους οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα στις ομιλίες του διοικητή της Federal Reserve, Ben S. Bernanke και του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner, που ζητούν να «σφίξει ο κλοιός» της εποπτείας στις χρηματοοικονομικές εταιρίες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 7.763 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 820 μονάδες, και ο Nasdaq 0,88% στις 1.542 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος διορθώνει αισθητά μετά τα θεαματικά κέρδη των προηγούμενων ημερών και ειδικά της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο επιμέρους δείκτης S&P 500 υποχωρεί 1,4%. Ο κλάδος έχει ανακάμψει 58% από το χαμηλό στις αρχές Μαρτίου, αλλά παραμένει 25% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

Η Citigroup υποχωρεί 3,8% η Wells Fargo 3,9% και η Bank of America 1,2%.

Αρνητικά επιδρούν στον κλάδο οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη και του υπουργού Οικονομικών ότι επιζητούν αυξημένες αρμοδιότητες όσον αφορά το «κλείσιμο» προβληματικών τραπεζών.

Παράλληλα, οι πτωτικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων ασκούν πιέσεις στους κλαδους εμπορευμάτων.

Η Walt Disney αντιδρά με πτώση 2,2% στην υποβάθμισή της από την Goldman Sachs, που θεωρεί την μετοχή του ομίλου «ακριβή.»

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε κέρδη της τάξης του 7% χθες, αντιδρώντας θετικά στο σχέδιο του Λευκού Οίκου για την απαλλαγή των τραπεζών από τοξικά ενεργητικά τους. '

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησαν μικτές τάσεις, αλλά πάντως οι τράπεζες έκλεισαν σε θετικά επίπεδα, μετά την ανακοίνωση της Credit Suisse ότι είχε εύρωστη εμφάνιση στους πρώτους μήνες του φετινού έτους και της Deutsche Bank ότι περιμένει κερδοφορία στο σύνολο του 2009.

Ο δείκτης FTSE ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 1,05%, ο DAX με κέρδη 0,26% και ο CAC με άνοδο 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v