Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στη Wall χάρη στο "τοξικό" σχέδιο

Μετά από δύο κερδοφόρες εβδομάδες, η Wall συνεχίζει με δυναμική άνοδο 4% και "έκρηξη" τραπεζών, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα εξαγοράς τοξικών τραπεζικών χρεών. Τα μεγέθη μεταπωλήσεων οικιών επιτείνουν την άνοδο.

Δυναμική άνοδο εμφανίζει η Wall Street, με «έκρηξη» τραπεζικών μετοχών, καθώς αποκαλύπτεται το πρόγραμμα εξαγοράς «τοξικών» τραπεζικών χρεών από το κράτος και ιδιώτες επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 4,3% στις 7.591 μονάδες, ο S&P 4,4% στις 802 μονάδες, και ο Nasdaq 4,04% στις 1.516 μονάδες.

Την άνοδο επιτείνουν τα μεγέθη για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, που έδειξαν ανέλπιστη αύξηση τον Φεβρουάριο.

Με την σημερινή ανοδική αντίδραση συνεχίζεται η ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηρίων που χαρακτήρισε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, κατά τις οποίες ο S&P 500 ενισχύθηκε πάνω από 12%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, μολονότι ο δείκτης S&P 500 εμφανίζει την καλύτερη τριήμερη πορεία από τον Νοέμβριο, ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE Volatility Index, που καταγράφει τα επίπεδα αβεβαιότητας, υποχωρεί ανεπαίσθητα μόνο, καταδεικνύοντας ότι συνεχίζονται οι αμφιβολίες όσον αφορά την κατεύθυνση της αγοράς.

Κατά κανόνα οι μετοχές και ο δείκτης VIX κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Τώρα όμως, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί 15% από το χαμηλό 12 ετών στις αρχές Μαρτίου ενώ ο VIX έχει υποχωρήσει μόνο 4 μονάδες έκτοτε και διαμορφώνεται στις περίπου 45 μονάδες.

Καθώς εκτυλίσσεται η σημερινή συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για το πιο πρόσφατο κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής των αμερικανικών τραπεζών από τα «τοξικά» στοιχεία των ενεργητικών τους.

Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 15% στα 7,10 δολάρια. Ο τίτλος της Citigroup που πριν λίγες εβδομάδες «βούλιαξε» στο 1 δολάριο, εκτινάσσεται 17% στα 3,06 δολάρια. Η JPMorgan κερδίζει 12%.

Νωρίτερα στην Ασία η Mizuho Financial ενισχύθηκε 5,3% στηρίζοντας τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei σε άνοδο 3,4%.

Στην Ευρώπη, η Deutsche Bank κερδίζει 6%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 2,34%, ο DAX 1,91% και ο CAC 1,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v