Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο - Γκρίνσπαν προβληματίζουν τη Wall

Τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν για την επιτοκιακή πολιτική μελετούν οι επενδυτές στη Wall Street, η οποία καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, εν όψει και της αργίας της Παρασκευής. Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές.

Απολύτως... πληκτική η σημερινή συνεδρίαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, ιδίως όσον αφορά στις αμερικανικές αγορές.

Τάση που είτε προοιωνίζεται μιας μεγάλης εύρους κίνηση προς το κλείσιμο στις ΗΠΑ (τρεις φορές τον τελευταίο μήνα το έχουμε δει αυτό), ή απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι αγορές δεν ξέρουν τι πρέπει να αποτιμήσουν, αφού από την μία οι δηλώσεις Greenspan και η κίνηση του πετρελαίου λογίζονται στα ”αρνητικά” ερείσματα, ενώ στον αντίποδα η ενίσχυση του δολαρίου και η αποκόμιση κερδών από τα πολύτιμα μέταλλα δημιουργούν μια επιπρόσθετη ρευστότητα που κατευθύνεται προς τις μετοχικές αγορές για ένα... trade.

Με βάση την προαναφερθείσα λογική ΚΑΙ ΜΟΝΟ, οι αγορές θεωρητικά θα κινηθούν ανοδικά στις ΗΠΑ προς το κλείσιμο. Οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές δεν είχαν καμία όρεξη να παίξουν ”ρώσικη” ρουλέτα, έβαλαν μπροστά ένα ανεπαίσθητα μικρό θετικό πρόσημο, και... λήξις.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 έκλεισε στις 4504,8 μονάδες με άνοδο 0,29%, κέρδη 0,03% σημείωσε ο DAX στις 4018,95 μονάδες, ενώ αντίστοιχη ήταν και η άνοδος στον CAC 40, στις 3723,46 μονάδες.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10397,68 μονάδες με άνοδο 0,0%, πτώση 0,19% καταγράφει ο Nasdaq στις 2016,96 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 1138,93.

Κι εδώ, είναι η ουσία της ημέρας: Οι αγορές βρίσκονται αυτή την στιγμή σε επίπεδα τιμών όπου ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες η δεύτερη φάση διόρθωσης. Δοκιμάζουν τα επίπεδα τιμών, ενώ υπάρχει πλήρης επίγνωση του ότι η Παρασκευή είναι αργία, συνεπώς λόγος για εξάρσεις δεν υπάρχει.

Αν μη τι άλλο, χρειάζεται και μια παύση.

Πακτωλός ερεισμάτων, με τα γεωπολιτικά δεδομένα να παραμένουν εκ φύσεως αρνητικά, τα micro και τα macro εμφανίζουν μια αξιοσημείωτη τάση σταθεροποίησης με βελτιούμενο χαρακτήρα, η σταθεροποίηση-μετριοπαθής ενίσχυση του δολαρίου, ενισχύει την τάση μεταστροφής κεφαλαίων προς την Αμερική, ενώ οι ομολογιακές σειρές του ”Δημοσίου” και στις δύο όχθες του Ατλαντικού κινούνται σταθερά, με βάση το σενάριο της ενίσχυσης των βασικών επιτοκίων και της άσκησης –βραχυχρόνια έστω– πληθωριστικών πιέσεων, τάση που ενίσχυσε ο Greenspan.

Συνεπώς, μιας και το χρήμα είναι ”φθηνό” σήμερα, μια μικρή ενίσχυση σε μετοχές, αξίζει με βάση το μοντέλο σχέσης απόδοσης - ρίσκου.

Αυτά...

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v