Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall μετά το 2ήμερο ράλι

Ηπιες διακυμάνσεις διαμορφώνονται στη Wall Street μετά το διήμερο ράλι τιμών, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο σε σημαντικές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα διήμερα, εύρωστα, κέρδη, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο σε σημαντικές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 10.286 μονάδες, ο S&P 0,24% στις 1.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,01% στις 2.190 μονάδες.

Τα στατιστικά μεγέθη από την αμερικανική αγορά εργασίας επιβεβαίωσαν τις τάσεις σταδιακής και επιφυλακτικής βελτίωσης στην απασχόληση.

Οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο ήταν αισθητά λιγότερες από του προηγούμενου μήνα και χαμηλότερες των εκτιμήσεων.

Στη συνέχεια, άνακοινώθηκε σημαντική βελτίωση του δείκτη ΡΜΙ υπηρεσιών στο 54,7%, που στήριξε σε σταθεροποίηση τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, μετά τις αρχικές ήπιες πιέσεις στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η Time Warner αποκομίζει κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία, χάρη στις καλές πωλήσεις κινηματογραφικών ταινιών της καθώς και αύξηση του μερίσματος.

Η News Corp. ενισχύεται 5,8% μετά τα επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε μερικές ώρες νωρίτερα.

Η Pfizer αντιδρά με πτώση 2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Για την συνέχεια αναμένεται η δημοσιοποίηση του Q4 της Cisco Systems.

Οι περαιτέρω κινήσεις περιστολής της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα συγκρατούν από το πρωί τις συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές αντέδρασαν με ανοδικό γύρισμα στην υιοθέτηση του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής κυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και μετά την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, αλλά οι σταθεροποιητικές διαθέσεις επέστρεψαν γρήγορα στα χρηματιστήρια.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,27% , ο DAX 0,18%, ενώ ο CAC 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v