Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στη Wall μετά το "μίνι-ράλι"

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το διήμερο ράλι τιμών και εν μέσω πληθώρας ανακοινώσεων εταιρικών και στατιστικών μεγεθών, που όλα επιβεβαιώνουν μια επιφυλακτική ανάκαμψη.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το διήμερο ράλι τιμών και εν μέσω πληθώρας ανακοινώσεων εταιρικών και στατιστικών μεγεθών, που όλα επιβεβαιώνουν μια επιφυλακτική ανάκαμψη. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 10.258 μονάδες, ο S&P 0,59% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,21% στις 2.185 μονάδες.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Pfizer (-1,6%) και άλλων φαρμακοβιομηχανιών ωθούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις κερδών επί των μετοχών του κλάδου, που σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι φαρμακοβιομηχανίες απεκόμισαν τα μεγαλύτερα κέρδη στην Wall Street τις τελευταίες εβδομάδες.

Ρευστοποιήσεις επικρατούν και στους κλάδους τραπεζών, ενέργειας και μεταφορών.
Αρνητική επίδραση έχει και η ανακοίνωση μικρότερης της αναμενόμενης επέκτασης στον κλάδο υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στατιστικά μεγέθη από την αμερικανική αγορά εργασίας επιβεβαίωσαν τις τάσεις σταδιακής και επιφυλακτικής βελτίωσης στην απασχόληση.

Οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα τον Ιανουάριο ήταν αισθητά λιγότερες από του προηγούμενου μήνα και χαμηλότερες των εκτιμήσεων.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, η Time Warner αποκομίζει κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι επέστρεψε σε κερδοφορία, χάρη στις καλές πωλήσεις κινηματογραφικών ταινιών της καθώς και αύξηση του μερίσματος.

Η News Corp. ενισχύεται 5,8% μετά τα επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε μερικές ώρες νωρίτερα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αναμένεται η δημοσιοποίηση του Q4 της Cisco Systems.

Οι περαιτέρω κινήσεις περιστολής της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα συγκρατούν από το πρωί τις συναλλαγές στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,57% χαμηλότερα, ενώ ο DAX με πτώση 0,66%, και ο CAC με απώλειες 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v