Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο νόμο Κατσέλη

Το οικονομικό επιτελείο και τα τραπεζικά στελέχη αναμένεται να συζητήσουν τα περιθώρια συγκλίσεων αναφορικά με τα νέα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ποια είναι τα σενάρια για τα όρια κάλυψης.

Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο νόμο Κατσέλη

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν ξανά το απόγευμα οι τραπεζίτες για συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. Στη συνάντηση θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το σχήμα που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη, ύστερα και από την εξέταση των δεδομένων που προέκυψαν από τη συνάντηση της Δευτέρας.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, το κούρεμα που θα δίνεται στα δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία, το επιτόκιο αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα τεθούν τόσο στο σκέλος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα επιδοτούνται από το κράτος όσο και στα υπόλοιπα, αποτελούν τα τρία μεγάλα θέματα για τις τράπεζες. Και αυτό γιατί θα κρίνουν εν πολλοίς την κεφαλαιακή ανάγκη που θα προκύψει για το τραπεζικό σύστημα από τη διευρυμένη ρύθμιση που προτείνει η κυβερνητική πρόταση.

Η πρόταση που δόθηκε στους τραπεζίτες με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα πιθανά σενάρια, προκειμένου να υπολογισθούν οι πρόσθετες προβλέψεις, αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι θα ρυθμιστούν μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά και εταιρικά δάνεια με εγγύηση πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, ενώ το υπολειπόμενο ποσό του δανείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 120.000-150.000 ευρώ.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι με τα δεδομένα αυτά, υπό την ομπρέλα προστασίας θα μπορούν να μπουν περισσότερα από 200.000 δάνεια.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v