Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Η τροπολογία για ιπποδρομιακό στοίχημα βοηθά 3.500 οικογένειες

Η τροπολογία είναι στο νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.

Τσακαλώτος: Η τροπολογία για ιπποδρομιακό στοίχημα βοηθά 3.500 οικογένειες

Είναι μία παρέμβαση που βοηθά 3.500 οικογένειες σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με την τροπολογία που έχει κατατεθεί για την "τροποποίηση - συμπλήρωση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος".

Επεσήμανε μάλιστα πως η τροπολογία δεν πέρασε με το χθεσινό νομοσχέδιο επειδή υπήρχε τεχνικό ζήτημα και δεν μπορούσε ο ίδιος να είναι στη Βουλή. Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι στο νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια.

Ο υπουργός - μιλώντας στη Βουλή- σημείωσε πως με την τροπολογία δίνεται λύση στο θέμα, στηρίζονται 3.500 οικογένειες και σημείωσε πως υπάρχει συναίνεση των μερών. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ενοίκιο, καθώς και στα έσοδα -φορολογικά και ασφαλιστικά- που θα έχει το δημόσιο.

Για τη διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις τροπολογίες υπήρξε πολιτική κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του γαλάζιου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια. Απαντώντας στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός επεσήμανε πως "δεν θα ακολουθήσω το ύφος κυρίου Δένδια στη Νέα Δημοκρατία, προφανώς πρέπει να φτάσει στο επίπεδο του κυρίου Γεωργιάδη".

Κατα τη συζήτηση ο N. Δένδιας ζήτησε από τον υπουργό να παραμείνει στην Ολομέλεια προκειμένου να έρθει ο Μάκης Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Για να απαντήσει σε υψηλούς τόνους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πως είναι υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας «δεν έχω δυο δουλειές να περιμένω τον κ. Βορίδη πότε θα τελειώσει για να έρθει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v