Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε νησιά με έως 1.000 κατοίκους

Η πρωτοβουλία από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι τα ζητήματα της Νησιωτικότητας και της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής των νησιωτών, εξακολουθούν να είναι θεμελιακά στην ατζέντα του κόμματος, δηλώνει ο Ν. Σαντορινιός.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε νησιά με έως 1.000 κατοίκους

Τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης της ΝΔ «Μείωση ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στην ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση του ν.4611/2019» η οποία αφορά στην απαλλαγή από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ όλων των μονίμων κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κάτω από 1000 κατοίκους.

Μετά την κατάθεση ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολίτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτέλεσε αντικείμενο των μέτρων ανακούφισης που είχε ανακοινώσει τον Μάιο του 2019 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πολιτική απόφαση που επανέλαβε και από το νησί της Χάλκης. Η πρωτοβουλία να είναι αυτή η πρώτη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αποδεικνύει ότι τα ζητήματα της Νησιωτικότητας και της καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής των νησιωτών, εξακολουθούν να είναι θεμελιακά στην ατζέντα του κόμματος, όπως άλλωστε έχει αποδείξει με το έργο που άφησε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια ως Κυβέρνηση.

»Περιμένουμε η ΝΔ και το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει δεκτή, χωρίς δεύτερη σκέψη, την εν λόγω ρύθμιση, αποδεικνύοντας και αυτή με την σειρά της, στην πράξη, τώρα και όχι με προεκλογικές κορώνες, την μέριμνα της στους ανθρώπους αυτούς που επιμένουν και ζουν στα μικρά και απομονωμένα νησιά της χώρας μας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v