Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος διαγωνισμός από ΚτΠ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ΜμΕ

Το έργο αφορά στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τη λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού της δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ».

Νέος διαγωνισμός από ΚτΠ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό ΜμΕ

Η σύναψη Συμφωνίας-Πλαίσιο σε τμήματα για το έργο: «Παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας για τη λειτουργία υποστηρικτικού μηχανισμού της δράσης Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» είναι το αντικείμενο διαγωνισμού που προκήρυξε η ΚτΠ.

Το έργο υποδιαιρείται στα παρακάτω τμήματα:

  • Τμήμα 1: Παραγωγική λειτουργία και υλοποίηση πρόσθετων λειτουργιών στην υφιστάμενη Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Ενισχύσεων (ΗΠΔΕ).
  • Τμήμα 2: Παροχή Υπηρεσιών Διαχειριστικής, Επιχειρησιακής και Τεχνολογικής Υποστήριξης των δικαιούχων σε όλο τον κύκλο ζωής της δράσης.
  • Τμήμα 3 : Σχεδιασμός, υλοποίηση και Λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος για τη λειτουργία μηχανισμού πληρωμών προγραμμάτων επιδοτήσεων (Escrow Accounts)

Εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας-πλαίσιο

Η συνολική εκτιμώμενη αξία του συνόλου των συμβάσεων που πρόκειται να συναφθούν στο πλαίσιο της παρούσας συμφωνίας-πλαίσιο, καθ’ όλη τη διάρκειά της, και για όλα τα τμήματα ανέρχεται κατ’ ανώτατο στο ποσό 9.360.000 ευρώ (11.606.400 με ΦΠΑ)

 

Περιγραφή του γενικού πλαισίου της Συμφωνίας-Πλαίσιο

Η ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την αγορά/αξιοποίηση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και η γενικότερη υποστήριξή τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα που έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί στις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ήδη έχουν προκηρυχθεί τα παρακάτω Προγράμματα:

  • Πρόγραμμα Ι: «Ψηφιακά Εργαλεία MME»
  • Πρόγραμμα ΙΙ: «Έργα Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΜΜΕ»
  • Πρόγραμμα ΙΙΙ: «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»

Πρόγραμμα Ι: «Ψηφιακά Εργαλεία MME»

Σκοπός του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία MME» είναι η ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)  της χώρας, που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας.

Μέσω του Προγράμματος, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να ενισχυθούν προκειμένου να

  • εκσυγχρονίσουν την παραγωγική, εμπορική και διοικητική τους λειτουργία,
  • αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας και να εισάγουν νέες μορφές υβριδικής εργασίας (hybrid workplace),
  • ψηφιοποιήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με πελάτες και συνεργάτες, περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου,
  • αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης στις ηλεκτρονικές συναλλαγές,

μέσω της αξιοποίησης νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Για τον σκοπό αυτό, το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MME» θα παρέχει επιταγές (vouchers) που θα διατεθούν για την απόκτηση, μέσω αγοράς ή μίσθωσης, νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών. 

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος (συνολική Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ.

 Πρόγραμμα ΙΙ: «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών»

Σκοπός του Προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» είναι η ενίσχυση της ψηφιακής παραγωγικής ικανότητας στη χώρα με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, και η των Ελληνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και διάθεση ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» ενισχύει επενδυτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που εμπίπτουν στον κλάδο πληροφορικής και επικοινωνιών, αποσκοπώντας:

  • στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την κατάλληλη αξιοποίηση των ΤΠΕ,
  • στην ενδυνάμωση του κλάδου πληροφορικής (σε όρους ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας).
  • στη δημιουργία νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με ισχυρή εμπορική προοπτική και βιωσιμότητα.

Για τον σκοπό αυτό, το Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών» θα παρέχει ενισχύσεις, υπό τη μορφή επιχορηγήσεων, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που καλύπτουν όλο τον κύκλο ανάπτυξης νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών και εμπεριέχουν:

  • Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες (ενδεικτικά: έρευνα αγοράς, μελέτη σκοπιμότητας, ενέργειες απόκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων για την ανάπτυξη των νέων προϊόντων),
  • Δραστηριότητες Ανάπτυξης των νέων ψηφιακών προϊόντων/ υπηρεσιών,
  • Συμπληρωματικές δραστηριότητες Εμπορικής αξιοποίησης των νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος (συνολική Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 100.000.000 ευρώ.

Πρόγραμμα ΙΙΙ «Ψηφιακές Συναλλαγές»

Σκοπός του Προγράμματος: «Ψηφιακές Συναλλαγές» είναι η υιοθέτηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων που υποστηρίζουν τις διαδικασίες τιμολόγησης, έκδοσης διακίνησης φορολογικών παραστατικών και διενέργειας ηλεκτρονικών πληρωμών. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας των ΜΜΕ, την αύξηση της ασφάλειας των συναλλαγών, καθώς και στην ενίσχυση της φορολογικής τους συμμόρφωσης.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος (συνολική Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 162.440.000 ευρώ.

Προθεσμία παραλαβής προσφορών και διενέργεια διαγωνισμού

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 24-03-2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Διαδικτυακή Πύλη www.promitheus.gov.gr) , τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών δηλαδή 30-03-2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v