Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεμάτα τα καράβια, υψηλές πληρότητες το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Όπου φύγει-φύγει οι εκδρομείς του τριημέρου. Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί. Φορείς περιοχών που αναμένεται να έχουν σημαντικές πληρότητες μιλούν για την τουριστική κίνηση. Μεγάλη ζήτηση για εισιτήρια στα πλοία από τρία βασικά λιμάνια της Αττικής.

Γεμάτα τα καράβια, υψηλές πληρότητες το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Συνεχίζεται και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Η πληρότητα των πλοίων για τους βασικούς προορισμούς Κυκλάδες και νησιά Αργοσαρωνικού αγγίζει σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Χθες, Παρασκευή 2 Ιουνίου από τρία βασικά λιμάνια της Αττικής (Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο) αναχώρησαν συνολικά 42.239 επιβάτες για τους προορισμούς του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 21 απόπλοι πλοίων, και αναχώρησαν 19.451 επιβάτες, 2.551 ΙΧ, 767 φορτηγά και 672 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγιναν 41 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 8.648 επιβάτες, 1123 ΙΧ, 42 φορτηγά και 317 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 18 απόπλοι πλοίων με 9.649 επιβάτες, 3.998 ΙΧ,104 φορτηγά και 237 δίκυκλα.

Από το Λαύριο έγιναν 11 αναχωρήσεις πλοίων με 4.491 επιβάτες ,1250 ΙΧ, 32 φορτηγά και 110 δίκυκλα.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Κλιάρης, κατά την επίσκεψή του χθες το λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων.

Χαρακτήρισε το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας εξαιρετικά σημαντικό τονίζοντας ότι γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα.

Οι προορισμοί με μεγάλη ζήτηση

Οι προορισμοί που διακρίνονται για την εγγύτητα με τα αστικά κέντρα θα πρωταγωνιστήσουν φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και ειδικότερα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Ωστόσο όπως τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουριστικών γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης περιορισμένη προβλέπεται η έξοδος των ελληνικών οικογενειών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εφέτος, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που ήδη ξεκίνησαν, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και στην οικονομική στενότητα που περιορίζει, όπως εξηγεί, τις μετακινήσεις.

Ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στα τουριστικά πακέτα η ανταπόκριση των ελληνικών νοικοκυριών δεν είναι ανάλογη της προσφοράς, απόρροια των δυσκολιών αλλά και της αναμονής των καλοκαιρινών διακοπών.

Φορείς των περιοχών που αναμένεται να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες μεταφέρουν στο ΑΠΕ ΜΠΕ την εικόνα ενόψει του Αγίου Πνεύματος.

Ο Αργοσαρωνικός και ειδικά η Αίγινα θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τριημέρου, όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σταύρος Καλαμάκης. Ήδη από την καθαρά Δευτέρα η Αίγινα έχει γεμάτα τα Σαββατοκύριακα, όπως αναφέρει.

Εκείνο που ωστόσο έχει ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση στο νησί είναι το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επισκέπτες για το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμάκης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα στο νησί είναι 100% ενώ και για το καλοκαίρι η πληρότητα θα είναι αντίστοιχη.

Σημαντική εξάλλου είναι και η κινητικότητα και για την Βόρεια Εύβοια με επίκεντρο την Αιδηψό, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θοδωρής Ρουμελιώτης. Ειδικά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η πληρότητα είναι σε υψηλά επίπεδα προμηνύοντας ένα πολύ δυνατό καλοκαίρι, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμελιώτης.

Μάλιστα στην περιοχή από το Πάσχα και μετά η τουριστική σαιζόν άνοιξε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναφέρει ο κ. Ρουμελιώτης εστιάζοντας στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής σε νέα κοινά, από τα Voucher που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Πλέον η περιοχή προσελκύει πέραν από Βαλκάνιους, νέες ελληνικές οικογένειες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, τονίζει ο κ. Ρουμελιώτης.

Σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας Δημήτρης Πολλάλης εκφράζει την ανησυχία του για τις αποδράσεις των Ελλήνων, αφού όπως αναφέρει, από το Πάσχα και μετά υπήρξε μια καθίζηση στην πληρότητα των καταλυμάτων.

Για την Λακωνία και την ευρύτερη περιοχή η καλοκαιρινή σαιζόν εκκινεί αυτό το τριήμερο και η ευχή είναι να υπάρξουν καλές τουριστικές ροές.

Η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος, θα κινηθεί με υψηλή πληρότητα, αλλά το σημαντικό για τον κύριο Πολλάλη είναι να υπάρξει και διάχυση στην ευρύτερη περιοχή. Σημαντικό είναι επίσης να υπάρξει επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του αυστηρού διμήνου Ιουλίου και Αυγούστου, όπως τονίζει ο κ. Πολλάλης.

Tέλος και η Σκύρος, η πρόσβαση της οποίας είναι εύκολη, θα κινηθεί με ανοδικούς ρυθμούς την εξεταζόμενη περίοδο. H Σκύρος είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί και εφέτος τους χιλιάδες επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο υπέροχο νησί μας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα κρατήσεις που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα του νησιού, εκτιμάμε ότι για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει πληρότητα άνω του 80%, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο που έχουμε θέσει από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας για την επέκταση της τουριστικής σεζόν από την έναρξη κιόλας του καλοκαιριού.

Η Σκύρος ήδη μετρά αύξηση-ρεκόρ στην τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια, έχοντας εισέλθει δυναμικά και στον εγχώριο τουριστικό χάρτη, αναδεικνύοντας ένα εναλλακτικό τουριστικό μοντέλο που στηρίζεται στο περιβάλλον και τον πολιτισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v