Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στις 23 Ιουνίου η αποκοπή του δικαιώματος για την ΑΜΚ

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development ορίζεται η Δευτέρα 23.06.2014.

Lamda: Στις 23 Ιουνίου η αποκοπή του δικαιώματος για την ΑΜΚ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.04.2014 αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των €150.000.000 με καταβολή μετρητών και την έκδοση μέχρι 500.000.000 νέων κοινών, μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 έκαστη (οι «Νέες Μετοχές») και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του κ.ν. 2190/1920 και του Καταστατικού της Εταιρείας (εφεξής η «Αύξηση»).

Στη συνέχεια, κατ' εξουσιοδότηση της ως άνω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίαση της 18.06.2014 όρισε την τιμή διάθεσης της Αύξησης σε €4,25 ανά Νέα Μετοχή (εφεξής η «Τιμή Διάθεσης»). Με βάση την Τιμή Διάθεσης, το ονομαστικό ποσό της Αύξησης θα ισούται με ποσό €10.588.235,10 και θα συγκεντρωθεί με την έκδοση 35.294.117 νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών με ονομαστική αξία €0,30 εκάστη.

Η διαφορά μεταξύ του ως άνω ονομαστικού ποσού της Αύξησης και των συνολικών εσόδων της Αύξησης ύψους €139.411.762,15 θα πιστωθεί στο λογαριασμό «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο». Αντιστοίχως, οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 0,794691552779231 Νέες Μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

Μετά την ως άνω Αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε €23.911.939,20 και θα διαιρείται σε 79.706.464 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 έκαστη. Τα συνολικά έσοδα της Αύξησης θα ανέλθουν σε €149.999.997,25.

Την 06.05.2014 καταχωρήθηκε στο ΓΕ.Μ.Η. η αριθμ. Κ2-2030/06.05.2014 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με την οποία εγκρίθηκε η Αύξηση.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην Αύξηση ορίζεται η Δευτέρα 23.06.2014 (στο εξής η «Ημερομηνία Αποκοπής»). Από την Ημερομηνία Αποκοπής, οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στην Ε.Χ.Α.Ε. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Αύξηση και η τιμή εκκίνησης των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας στην Ε.Χ.Α.Ε. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α., σε συνδυασμό με την υπ' αριθ.26/26.03.2014 απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Χ.Α.Ε., όπως ισχύει.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (εφεξής το «Σ.Α.Τ.»), την Τετάρτη 25.06.2014, καθώς και όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στην Ε.Χ.Α.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 29.04.2014, η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Χ.Α.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την απόκτηση Νέων Μετοχών ορίζεται από την Παρασκευή 27.06.2014 έως και την Παρασκευή 11.07.2014.

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Ε.Χ.Α.Ε. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους.

Επισημαίνεται ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους.

Ως λήξη της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Ε.Χ.Α.Ε., ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 07.07.2014.

Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση Νέων Μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στην Ε.Χ.Α.Ε.

Τα δικαιώματα προτίμησης θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς Αξιών της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ. την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους.

Τα δικαιώματα προτίμησης, τα οποία δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης των εγγραφών (δηλαδή έως και την Παρασκευή 11.07.2014), παύουν να ισχύουν.

Οι κάτοχοι δικαιωμάτων προτίμησης θα ασκούν τα δικαιώματά τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθ' όλη τη διάρκεια άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, είτε αυτοπροσώπως στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και της Tράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. είτε μέσω του εξουσιοδοτημένου χειριστή του λογαριασμού αξιών τους.

Οι δικαιούχοι μέτοχοι που επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησής τους μέσω του εξουσιοδοτημένου χειριστή τους θα αιτούνται την άσκηση των δικαιωμάτων τους από το χειριστή τους.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης απευθείας μέσω των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και της Tράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., οι δικαιούχοι μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων της ΕΛ.Κ.Α.Τ και να καταβάλουν το αντίτιμο των Νέων Μετοχών, για τις οποίες έχουν δικαίωμα να εγγραφούν, σε μετρητά, σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχθεί για την Αύξηση.

Για την παραλαβή της Βεβαίωσης Δέσμευσης Δικαιωμάτων της ΕΛ.Κ.Α.Τ., οι μέτοχοι θα απευθύνονται: (α) Στο χειριστή του λογαριασμού χρεογράφων τους (Α.Ε.Π.Ε.Υ. ή θεματοφύλακας), αν οι μετοχές τους δε βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό στο Σύστημα Σ.Α.Τ., και (β) στην ΕΛ.Κ.Α.Τ. αν οι μετοχές τους βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό στο Σ.Α.Τ. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι μέτοχοι κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώνουν επίσης: α) τον αριθμό Μερίδας Επενδυτή του στο Σ.Α.Τ., β) τον αριθμό του Λογαριασμού Αξιών τους στο Σ.Α.Τ. και γ) τον εξουσιοδοτημένο Χειριστή του Λογαριασμού Αξιών τους στο Σ.Α.Τ.

Οι ασκούντες τα δικαιώματα προτίμησής τους δε βαρύνονται με κόστη και φόρους για την καταχώρηση των Νέων Μετοχών στη Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών τους.

Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να καταβάλουν το συνολικό αντίτιμο των Νέων Μετοχών (€4,25 ανά μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρεία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και στην Tράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρείας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στην Ε.Χ.Α.Ε.

Επιπρόσθετα, ως προς τη διάθεση των Νέων Μετοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίαση της 18.06.2014, αποφάσισε:

(α) Σε περίπτωση που μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης υπάρχουν αδιάθετες νέες μετοχές, παρέχεται σε όσους έχουν δικαίωμα προτίμησης και σε όσους αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στην Ε.Χ.Α.Ε., σύμφωνα με τα παραπάνω, δικαίωμα προεγγραφής («Δικαίωμα Προεγγραφής») για την απόκτηση αριθμού μετοχών που δεν θα ξεπερνά το 100% του αριθμού των νέων μετοχών που προκύπτουν από την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης που κατείχαν κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ή που αγόρασαν κατά την διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης στην Ε.Χ.Α.Ε., εκ των εν λόγω αδιάθετων μετοχών στην Τιμή Διάθεσης, εφόσον τα εν λόγω πρόσωπα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους. Το Δικαίωμα Προεγγραφής θα ασκείται ταυτόχρονα με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης με την υποβολή έγγραφης δήλωσης στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε. και με την ταυτόχρονη καταβολή σε μετρητά του συνόλου των κεφαλαίων που αντιστοιχούν στις αδιάθετες νέες μετοχές για τις οποίες ασκείται το Δικαίωμα Προεγγραφής. Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να ασκήσουν τα Δικαιώματα Προεγγραφής τους μέσω του εξουσιοδοτημένου χειριστή τους, θα αιτούνται την άσκησή τους μέσω του χειριστή τους.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αδιαθέτων μετοχών δεν επαρκεί για την πλήρη ικανοποίηση της ζήτησης από τους ανωτέρω αναφερόμενους επενδυτές που θα έχουν ασκήσει το Δικαίωμα Προεγγραφής, αυτοί θα ικανοποιηθούν αναλογικά με βάση τον αριθμό των αδιαθέτων μετοχών που θα έχουν ζητήσει σε σχέση με το σύνολο των αδιάθετων νέων μετοχών για τις οποίες θα έχει ασκηθεί το Δικαίωμα Προεγγραφής και μέχρι την πλήρη εξάντληση της ζήτησης. Τα καταβληθέντα ποσά των εγγραφών που δεν θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση αδιάθετων μετοχών θα επιστραφούν άτοκα στους ασκήσαντες το ως άνω Δικαίωμα Προεγγραφής.(β) Εφόσον μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των Δικαιωμάτων Προτίμησης και των Δικαιωμάτων Προεγγραφής, εξακολουθούν να υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, αυτές θα διατεθούν μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης.

H Εταιρεία έχει αναθέσει στους Κυρίους Αναδόχους Τράπεζα Εurobank Ergasias Α.Ε. και NBG Securities Α.Ε.Π.Ε.Υ. και στους Αναδόχους Alpha Bank A.E. και Axia Ventures Group Ltd να διαθέσουν, μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης, τυχόν αδιάθετες Νέες Μετοχές, μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και των Δικαιωμάτων Προεγγραφής.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην Ιδιωτική Τοποθέτηση είναι οι ακόλουθες: όσον αφορά τους ειδικούς επενδυτές όπως αυτοί ορίζονται στο Ν.3401/2005 άρθρο 2, παράγραφο 1 (στ) δεν υφίσταται όριο ελάχιστης συμμετοχής σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 του ίδιου νόμου, όσον αφορά τους λοιπούς μη ειδικούς επενδυτές να είναι κατ ελάχιστον €100.000 σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 2 περ. γ' του Ν.3401/2005. Οι ανωτέρω επενδυτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση οφείλουν να εκφράσουν εγγράφως το ανέκκλητο ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας στους Κυρίους Αναδόχους, καθώς και στους Αναδόχους σχετική ενυπόγραφη επιστολή απευθυνόμενη προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Οι επενδυτές στην επιστολή την οποία θα απευθύνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, πρέπει να αναγράφουν ολογράφως τον αριθμό των αδιάθετων μετοχών και το ποσό που επιθυμούν να επενδύσουν, ονοματεπώνυμο, τον αριθμό του φορολογικού τους μητρώου, κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail, καθώς και εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ. (που περιλαμβάνει αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., αριθμό λογαριασμού αξιών στο Σ.Α.Τ. και το χειριστή του λογαριασμού αξιών τους στον οποίο επιθυμούν να καταχωρηθούν οι μετοχές τους). Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 8 εδ. στ' του ΚΝ 2190/1920 και τις αποφάσεις της από 29.04.2014 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας, το αν και κατά πόσο θα ικανοποιηθεί η ζήτηση του κάθε επενδυτή, όπως αυτή θα έχει εκδηλωθεί στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, έγκειται στη διακριτική και απόλυτη ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Δεν υφίσταται καμία υποχρέωση αναλογικής κατανομής αδιάθετων μετοχών, βάσει της ζήτησης.

Η Ιδιωτική Τοποθέτηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την λήξη της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της ίδιας εργάσιμης ημέρας, ήτοι στις 17:00.

Αμέσως μετά τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, οι Κύριοι Ανάδοχοι, καθώς και οι Ανάδοχοι θα ενημερώσουν τους επενδυτές, που συμμετείχαν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, να καταθέσουν εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας στον ειδικό λογαριασμό της Αύξησης το ποσό που αντιστοιχεί στις μετοχές που θα τους κατανεμηθούν. Μετά την ολοκλήρωση των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα συνεδριάσει προκειμένου να διαπιστώσει τον τελικό αριθμό των τυχόν αδιάθετων μετοχών.

(γ) Σε περίπτωση που, παρά τα ανωτέρω, υπολείπονται αδιάθετες μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα τις διαθέσει κατά την κρίση του, άλλως το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί κατά το ποσό της τελικής κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν.

Οι Νέες Μετοχές που θα προέλθουν από την Αύξηση θα έχουν άυλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης (01.01.2014-31.12.2014) και εφεξής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και το Καταστατικό της Εταιρείας, εφόσον η Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας αποφασίσει τη διανομή μερίσματος για τη χρήση αυτή και εφόσον οι Νέες Μετοχές έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς Σ.Α.Τ. των δικαιούχων, κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος απόληψης μερίσματος. Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη 19.06.2014, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό από τις 20.06.2014, σύμφωνα µε το άρθρο 14, παρ. 2, (γ), (δ), (ε) του Ν. 3401/2005, όπως ισχύει, σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Χ.Α.Ε. www.helex.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς www.hcmc.gr, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.lamda-development.net και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Συμβούλων Έκδοσης και Κύριων Αναδόχων ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. www.eurobank.gr και NBG SECURITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ. www.nbgsecurities.com. Επίσης, το Ενημερωτικό Δελτίο, από τις 20.06.2014 και κατά τη διάρκεια της περιόδου της Αύξησης, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο επενδυτικό κοινό και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί, στα γραφεία της Εταιρείας στη Λεωφόρο Κηφισίας 37Α, 151 23 Μαρούσι και στα γραφεία των Συμβούλων Έκδοσης και Κυρίων Αναδόχων (Τράπεζα Eurobank Ergasias, Φιλελλήνων 10, 10557 Αθήνα, NBG SECURITIES, Μιχαλακοπούλου 91, 115 28 Αθήνα).

Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών στην Ε.Χ.Α.Ε., μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, θα αποφασιστεί από την Εταιρεία και θα γνωστοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση στο Η.Δ.Τ. και στην ιστοσελίδα της Ε.Χ.Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v