Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 4 λεπτά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Αποκλειστικά από ιδιώτες η συγκέντρωση των κεφαλαιακών αναγκών, ύψους 2,56 δισ. στο δυσμενές σενάριο. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών, με άντληση 1,55 δισ. ευρώ. Στα 2 ευρώ μετά το reverse split η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών.

Alpha Bank: Στα 4 λεπτά η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

Στα 4 λεπτά του ευρώ ή στα 2 ευρώ μετά το reverse split (50 παλιές προς 1 νέα μετοχή) προσδιορίζει η Alpha Bank την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr

Αναλυτικά, η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι στις 17 Νοεμβρίου 2015 ολοκλήρωσε μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών την άντληση κεφαλαίων 1,553 δισ. ευρώ διά της προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της προς ειδικούς και άλλους επιλέξιμους επενδυτές, ως αποτέλεσμα της ισχυρής ζητήσεως από θεσμικούς επενδυτές.

Η εν λόγω Προσφορά, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Ασκήσεως Διαχειρίσεως Παθητικού (Liability Management Exercise), ολοκληρώνει το Σχέδιο Κεφαλαιακής Ενισχύσεως της Τραπέζης, με την κάλυψη αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές των συνολικών κεφαλαιακών αναγκών ποσού 2,563 δισ. ευρώ, όπως αυτές προσδιορίσθηκαν υπό το Δυσμενές Σενάριο κατά τη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης, με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δυνάμει του άρθρου 7 παρ. 5 (α) του ν. 3864/2010, όρισε την τιμή διαθέσεως σε ευρώ 0,04 ανά νέα μετοχή (ή ευρώ 2,00 ανά νέα μετοχή μετά τη συνένωση (reverse split) των υφισταμένων μετοχών της με αναλογία 50 προς 1).

Η Τράπεζα έχει συνάψει σύμβαση αναδοχής, η οποία τίθεται εν ισχύ με την οριστικοποίηση της τιμής και της τελικής κατανομής των νέων μετοχών προς τους επενδυτές και κατόπιν της επιβεβαιώσεως από το EuroWorking Group ότι οι προϋποθέσεις για την απελευθέρωση των κεφαλαίων του προγράμματος που αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχουν πληρωθεί, ως αναμένεται, έως και την Παρασκευή 20
Νοεμβρίου 2015.

Η Alpha Bank θα ενημερώσει προσηκόντως το επενδυτικό κοινό για το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα πιστώσεως των νέων μετοχών. 

Οι Citigroup Global Markets Limited και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Joint Global Coordinators και, από κοινού με την Barclays Bank PLC, ως Joint Bookrunners. Οι BNP PARIBAS, COMMERZBANK, Nomura International plc και Keefe, Bruyette & Woods της εταιρίας Stifel Company ενεργούν ως Co-Lead Managers. Οι Alpha Finance, Axia Ventures Group και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος ενεργούν ως Σύμβουλοι της Alpha Bank.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v