Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Globo: Ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή στην AIM

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή (IPO) για την εισαγωγή της GLOBO στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με συμμετοχή θεσμικών επενδυτών από την Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας διαμορφώθηκε στο ύψος των 37 εκ. ευρώ και η διαπραγμάτευση της μετοχής αναμένεται μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημόσια εγγραφή (IPO) για την εισαγωγή της GLOBO στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου με συμμετοχή θεσμικών επενδυτών από την Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας διαμορφώθηκε στο ύψος των 37 εκ. ευρώ και η διαπραγμάτευση της μετοχής αναμένεται μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.



Η GLOBO ιδρύθηκε το 1997 από τον Κωστή Παπαδημητρακόπουλο ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο κύριος μέτοχός της. Σήμερα η GLOBO κατατάσσεται στις κορυφαίες Ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης επιχειρηματικού λογισμικού e-business με διαρκή και αυξανόμενη δραστηριότητα και κερδοφορία.

Οι λύσεις της εταιρείας εξυπηρετούν καθημερινές επιχειρηματικές ανάγκες και περιλαμβάνουν λογισμικά προϊόντα (Content management, Intranets, Workflow management, ERP, CRM, Document Management) καθώς και υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet. Επίσης η GLOBO κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ψηφιοποίησης και αρχειοθέτησης περιεχομένου, έχοντας υλοποιήσει μέχρι σήμερα μεγάλο αριθμό έργων σε Δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται δημόσιοι φορείς, οργανισμοί όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, το ΥΠΕΣΔΔΑ, το ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Βύρωνα, ο Δήμος Χαλανδρίου, το Μουσείο Γουλανδρή, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η Dynamotors, Beauty shop - Sephora, XEROX, Bull, Sanyo Holdings, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Aldemar κ.α.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της GLOBO περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της υφιστάμενης δραστηριότητας στην Ελλάδα, Κύπρο και Δυτική Ευρώπη αλλά και την επέκτασή της στις αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την ίδρυση θυγατρικών εταιριών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην βελτίωση των ήδη υφιστάμενων προϊόντων λογισμικού αλλά και στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών υψηλής προστιθέμενης αξίας στον χώρο των τηλεπικοινωνιών αλλά και του Software as a Service (S.a.a.S.)

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε ότι ”Η είσοδος της GLOBO στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου επιβεβαιώνει τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων και συνεργατών μας για τη δημιουργία μιας ελληνικής εταιρίας νέων τεχνολογιών με διεθνή προσανατολισμό και προοπτικές. Η άντληση επενδυτικών κεφαλαίων και η εισαγωγή μας σε μία ώριμη διεθνή αγορά υποστηρίζει την ταχύρρυθμη ανάπτυξη μας και ενισχύει το κύρος της εταιρίας για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα εξακολουθούμε να ενισχύουμε το έμψυχο δυναμικό μας και επενδύουμε στην ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού και υπηρεσιών με στόχο τη διαρκή τεχνολογική υπεροχή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο