Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Στις 29 Ιουλίου η συνέλευση ομολογιούχων

H πρόσκληση έγινα από τη Euroxx και αφορά μόνο τους κατόχους τίτλων του ομολόγου «MLS 02». Στο τραπέζι το ζήτημα της αθέτησης συγκεκριμένων όρων της ομολογιακής έκδοσης της εισηγμένης. Επιβεβαίωση Euro2day.gr.

MLS: Στις 29 Ιουλίου η συνέλευση ομολογιούχων

Στις 29 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση των ομολογιούχων της MLS για να συζητηθεί ο διενεργούμενος έλεγχος στην εισηγμένη αλλά και οι ενέργειες των κατόχων των τίτλων, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2dy.gr.

Την πρόσκληση απευθύνει η Euroxx Χρηματιστηριακή ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων. Οπως αναφέρει, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την 29η Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, στον Πολυχώρο Αθηναΐς, οδός Καστοριάς, αρ. 34-36, Βοτανικός, Αθήνα 104 47 (τηλ. 2103480000), για να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις επί του ακόλουθου θέματος ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση για τον διενεργούμενο έλεγχο στην Εκδότρια και την ενδεχόμενη ανάληψη νομικών ενεργειών κατά της Εκδότριας, ιδίως αναφορικά με τους όρους 7.1.(στ) και 7.1.(θ) (εγγυοδοτικές δηλώσεις ως προς τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις), 8(δ) (υποχρέωση για συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία), 8.(ζ) (υποχρέωση για τήρηση χρηματιστηριακής νομοθεσίας) και 8.(θ) (υποχρέωση για διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης ICAP τουλάχιστον βαθμού Ε)) και 10.2.(β) (γεγονός καταγγελίας για παράβαση εγγυοδοτικής δήλωσης/υποχρέωσης) και 10.2.(η) (γεγονός καταγγελίας για μη διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης ICAP τουλάχιστον βαθμού Ε) του Προγράμματος. Σε περίπτωση σχετικής απόφασης των Ομολογιούχων, εξουσιοδότηση του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων για ανεύρεση και ορισμό νομικού συμβούλου για ανάληψη νομικών ενεργειών, σύμφωνα ιδίως με τους όρους 9.3., 11.4. και 11.20. του Προγράμματος.

Με την παρούσα προσκαλείται επίσης η Εκδότρια να παραστεί στη Συνέλευση δια των νομίμων εκπροσώπων και αρμοδίων στελεχών της και να ενημερώσει τους Ομολογιούχους αναφορικά με τον έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επί των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της Εκδότριας για τη χρήση που έληξε στις 31.12.2018 και των από 13.05.2020 Δελτίων τύπου του Χρηματιστηρίου Αθηνών περί προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της Εκδότριας και της ICAP περί απόσυρσης του ICAP Credit Rating της Εκδότριας.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του ΚΟΔ απαρτίας, για το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης, οι Ομολογιούχοι καλούνται σε επαναληπτική Συνέλευση Ομολογιούχων, την 05η Αυγούστου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, ομοίως στον Πολυχώρο Αθηναΐς, οδός Καστοριάς, αρ. 34-36, Βοτανικός, Αθήνα 104 47.

Τι αναμένεται να συζητηθεί 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, στην έκτακτη συνέλευση αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της αθέτησης συγκεκριμένων όρων της έκδοσης από την εταιρεία. Οι αποφάσεις βέβαια των ομολογιούχων δεν μπορούν να προεξοφληθούν, ωστόσο κύκλοι προσκείμενοι σε τμήμα τουλάχιστον αυτών εκφράζουν τη δυσφορία τους και μιλούν για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από την πλευρά της εισηγμένης.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι η ΜLS δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις οικονομικές της καταστάσεις για το 2019, γιατί περιμένει μέσα στον Ιούλιο την αποτίμηση του άυλου πάγιου ενεργητικού της από την Deloitte, στην οποία έχει αναθέσει το σχετικό έργο. Παράλληλα, αναμένεται από τον ίδιο οίκο και η ολοκλήρωση της εκπόνησης του νέου business plan της ΜLS, με ορισμένους να εκτιμούν ότι αυτό δεν θα προφτάσει να γίνει μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, θεωρείται πολύ πιθανόν πως τα αποτελέσματα του 2019 δεν θα ανακοινωθούν πριν την ολοκλήρωση του business plan (ίσως δηλαδή τα δούμε να δημοσιεύονται τον Αύγουστο), καθώς ο ορκωτός ελεγκτής μπορεί να ζητήσει το περιεχόμενο του business plan, προκειμένου να αποφασίσει για το «going concern» της εισηγμένης εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι συμφωνούν στο ότι ο χρόνος δουλεύει εναντίον της ΜLS, με δεδομένο άλλωστε ότι η όλη αμφισβήτηση της ρευστότητας ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019 και από τότε έως σήμερα δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια ουσιαστική κίνηση από την πλευρά της εισηγμένης εταιρείας, που να αποκλιμάκωσε το προϋπάρχον κλίμα ανησυχίας. Αντίθετα, η ΜLS μετέφερε μονομερώς στο 2021 το ομόλογο που έληγε φέτος, ενώ η CNL Capital κέρδισε δικαστικά διαταγή πληρωμής έναντι απαίτησής της που είχε από την εισηγμένη.

«Είναι φυσικό να είμαστε αναστατωμένοι», δηλώνουν στο Euro2day.gr ομολογιούχοι της εταιρείας συμπληρώνοντας: «Εμείς διαβάζαμε για μια κερδοφόρο εταιρεία που μοίραζε μερίσματα μέσα στο 2019 και της περίσσευε ρευστότητα αφού διέθετε τόσα χρήματα για την αγορά ιδίων μετοχών. Ξαφνικά είδαμε κάποια δημοσιεύματα τον Σεπτέμβριο του 2019 βασισμένα ενδεχομένως στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της περυσινής χρονιάς και από τότε τίποτε! Δεν ξέρουμε πώς εξελίσσονται οι πωλήσεις της ΜLS, αν υπάρχουν κέρδη ή ζημιές, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της και πόσα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο. Εμείς έχουμε μείνει στην πολύμηνη πλέον αναστολή διαπραγμάτευσης και στα δεδομένα της 30ής Ιουνίου του 2019, τα οποία μάλιστα αμφισβητούνται από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων»…

Σύμφωνα με έμπειρο παράγοντα της αγοράς, το θετικό σενάριο θα είναι η εκπόνηση ενός αξιόπιστου business plan από την Deloitte, το οποίο θα είναι υποσχόμενο για το μέλλον της ΜLS και θα μπορέσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη διοίκηση της εταιρείας και τους ομολογιούχους, με στόχο την αναχρηματοδότηση της εισηγμένης.

«Αυτό είναι το καλό σενάριο, αλλά σήμερα απέχουμε πολύ από αυτό. Απομένουν το αξιόπιστο και ελπιδοφόρο business plan, το να αντέξει η εισηγμένη μέσα στο καλοκαίρι και φυσικά η συμφωνία αναχρηματοδότησης με τους πιστωτές», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v