Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί προχωρά τώρα στην έκδοση ομολόγου η Mytilineos

Την επιλογή του χρονισμού εξήγησε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε παρουσιάσεις ενόψει της Δημόσιας Προσφοράς. Το σήμα που στέλνεται από τη Mytilineos και η εθνική προσπάθεια.

Γιατί προχωρά τώρα στην έκδοση ομολόγου η Mytilineos

Μπαράζ παρουσιάσεων πραγματοποίησε η Mytilineos με αφορμή την έκδοση νέου επταετούς ομολόγου ύψους έως 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις παρουσιάσεις αυτές ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε σε τραπεζίτες και χρηματιστές ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που πραγματοποιεί την κίνηση. Τον χαρακτήρισε ενδεδειγμένο καθώς έχουν προηγηθεί τα αποτελέσματα των εκλογών και τώρα επικρατεί επιχειρηματική ηρεμία.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι business friendly και αυτό συνιστά ένα όπλο για τη χώρα.

«Εχουμε δώσει το σήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες. Στόχος είναι η ελληνική οικονομία να διατηρηθεί σε τροχιά ανάπτυξης και η Mytilineos θα παίξει το ρόλο της στην εθνική προσπάθεια».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε πως η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από την Τρίτη 4 Ιουλίου έως και την 6η Ιουλίου.

Σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Έκδοσης, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια θα ανέλθουν σε ποσό έως €500 εκατ. Οι δαπάνες της Έκδοσης εκτιμώνται σε περίπου €8,8 εκατ., περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α., και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, τα οποία (μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης) θα χρησιμοποιηθούν από την Εκδότρια στο σύνολό τους ως εξής:

1. Ποσό μέχρι €255 εκατ. θα διατεθεί εντός 90 ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης για την πληρωμή οφειλής υφιστάμενου, τραπεζικού δανεισμού. Ειδικότερα η εταιρεία θα διαθέσει:

  • Ποσό έως €100 εκατ. στην ΕΤΕ για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του από 9.12.2021 Κοινού Ομολογιακού Δανείου,
  • Ποσό έως €100 εκατ. στην Alpha Bank για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του από 15.7.2021 Κοινού Ομολογιακού Δανείου
  • Ποσό έως €55 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς για την πληρωμή οφειλής στο πλαίσιο του από 29.7.2022 Κοινού Ομολογιακού Δανείου,

2. Ποσό μέχρι €236,2 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών της Εκδότριας σε κεφάλαιο κίνησης, εντός έξι μηνών από την Ημερομηνία Εκδόσεως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v