Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια βιομηχανία χυμών από το Αργος με πιστοποίηση Kosher και Halal

Η βιομηχανία χυμών Ασπίς πέτυχε αύξηση 26,43% στις πωλήσεις της, 180,7% στο μικτό αποτέλεσμα, ενώ εμφάνισε κέρδη έναντι ζημιών. Εκτός Ελλάδας το 50% των πωλήσεων. Οι δυο παραγωγικές μονάδες.

Μια βιομηχανία χυμών από το Αργος με πιστοποίηση Kosher και Halal

Με διαβατήριο τα πιστοποιητικά Kosher και Halal -σ.σ. αναφέρονται στα επιτρεπόμενα προς κατανάλωση προϊόντων από τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους- η ελληνική βιομηχανία χυμών Ασπίς, από το Άργος, πέτυχε πέρυσι τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της.

Στην οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η εταιρεία που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία χυμών και κονσερβοποιίας, πέτυχε αύξηση 26,43% στις πωλήσεις της, 180,7% στο μικτό αποτέλεσμα, ενώ εμφάνισε κέρδη έναντι ζημιών.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της στην εξεταζόμενη χρήση, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 61,577 εκατ. ευρώ -πάνω από το 50% του τζίρου της προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού-, το μικτό αποτέλεσμα τα 10,146 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ από ζημιές 510.021 ευρώ.

Η εταιρεία εμφάνισε προ φόρων κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ από ζημιές 547.836 ευρώ και καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 547.836 ευρώ. Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε στο 16,48% από 7,72% και 10,6% το περιθώριο κερδών προ φόρων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 από τον Κωνσταντίνο Δέδε, ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση συσκευασίας φρούτων και λαχανικών στο Άργος και το 1982 μετατράπηκε σε Ανώνυμη εταιρεία, το 1998 απορρόφησε την «ΑΙΓΛΗ Κ.ΔΕΔΕΣ και Σία Α.Ε.» και το 2001 άλλαξε την επωνυμία της σε «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.».

Δυο παραγωγικές μονάδες

Το κύριο αντικείμενο της είναι η παραγωγή χυμών φρούτων και πουρέδων από μεγάλη ποικιλία φρούτων, αρώματα φρούτων και έλαια, παρασκευάσματα φρούτων και κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Η εταιρεία διαθέτει σε δύο μονάδες επεξεργασίας σε Άργος και Ημαθία.

  1. Στη μονάδα του Άργους γίνεται η επεξεργασία εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων και λαχανικών που παράγουν χυμούς και πουρέ, αρώματα και έλαια εσπεριδοειδών, παρασκευάσματα φρούτων και μείγματα. Στις ίδιες εγκαταστάσεις παράγονται και ζωοτροφές που προέρχονται από υπολείμματα φλοιού εσπεριδοειδών.
  2. Στη δεύτερη μονάδα επεξεργασίας στην Ειρηνούπολη Ημαθίας, γίνεται η επεξεργασία πυρηνόκαρπων φρούτων και λαχανικών που παράγουν χυμούς, πουρέ και μισόκαρπα φρούτα, φέτες ή κύβους σε κονσέρβες ή ασηπτικά βαρέλια. Επίσης, παράγονται προϊόντα από χυμούς φρούτων με ιδιωτική ετικέτα σε συσκευασίες Tetrapak.
Οι παραγωγικές της μονάδες ελέγχονται από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Lloyd's Resister ή τους πελάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v