Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις καταστατικού και η νέα πολιτική αποδοχών

Με τις τροποποιήσεις η ΔΕΗ μετατρέπεται από εταιρία του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ιδιωτική εταιρία, που δραστηριοποιείται σε πολλές επιμέρους αγορές. Τι είπε ο CEO για τη μη εκπροσώπηση εργαζομένων στο ΔΣ.

ΔΕΗ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις καταστατικού και η νέα πολιτική αποδοχών

Εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ οι τροποποιήσεις στο καταστατικό της εταιρίας, όπως και της πολιτικής αποδοχών.

Με τις τροποποιήσεις του καταστατικού η ΔΕΗ μετατρέπεται από μία εταιρία του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε εταιρία του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιείται σε πολλές επιμέρους αγορές εκτός από την ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, αποκτά το δικαίωμα, εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια, να εμπορεύεται και να πουλά συναφή προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας, να ιδρύει ή να συμμετέχει σε εταιρίες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών, να δραστηριοποιείται στον τομέα τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής, να συμμετέχει σε ΣΔΙΤ, να συμμετέχει με οποιοδήποτε ποσοστό στο κεφάλαιο υφισταμένων ή ιδρυόμενων εταιριών και να τις δανειοδοτεί.

Επίσης, με τις αλλαγές που εγκρίθηκαν δεν θα εκπροσωπούνται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Στάσσης (φωτό) ανέφερε πριν από λίγο ότι η διοίκηση θα ενημερώνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων για κάθε θέμα που επηρεάζει τις εργασιακές σχέσεις τους.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των αλλαγών, προβλέπεται και η θέσπιση αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων, ενώ στις αρμοδιότητες του CEO προστίθεται και η επιλογή στελεχών οιασδήποτε βαθμίδας.

Επιπλέον, η γενική συνέλευση ενέκρινε και την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, με στόχο, όπως αναφέρθηκε, να προσαρμοσθεί η εταιρία στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στις εισηγμένες εταιρίες.

Έτσι, προβλέπεται η αναπροσαρμογή των αμοιβών των μελών του Δ.Σ. και των Επιτροπών, ενώ εισάγεται η αναβολή της καταβολής (malus) και της ανάκτησης αποδοχών (Clawback).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v