Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Έχει λάβει μη δεσμευτικές προσφορές

Μη δεσμευτικές προσφορές από διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds) έχει λάβει η Forthnet, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση. Υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος η καλύτερη προσφορά.

Forthnet: Έχει λάβει μη δεσμευτικές προσφορές
Μη δεσμευτικές προσφορές από διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds), τις οποίες και εξετάζει, έχει λάβει η Forthnet, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι μη δεσμευτικές προσφορές περιλαμβάνουν ενδεικτικές τιμές, οι οποίες είναι τόσο υψηλότερες όσο και χαμηλότερες από την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της 4ης Ιουνίου 2009 (ευρώ 1,64), η δε καλύτερη μέχρι στιγμής τιμή είναι υψηλότερη από εν λόγω τιμή κλεισίματος, αλλά χαμηλότερη κατά 5% - 15% από την τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου (ευρώ 2,57).

Σημειώνεται ότι το euro2day.gr έχει αναφερθεί εκτενώς στο ενδιαφέρον των private equity funds τόσο στις 29 Απριλίου (Τρία μεγάλα funds ερίζουν για τη Forthnet), όσο και στις 8 Μαϊου (Forthnet: Ξαφνική "σφήνα" Αnt1 και Κόκκαλη;) ενώ η εταιρία, σε ανακοίνωσή της, είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον των private equity funds.  


**Η ανακοίνωση της Forthnet

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Η Forthnet ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έχει λάβει από διεθνή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds) μη δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες περιλαμβάνουν αφ' ενός τους εμπορικούς λόγους για τους οποίους οι εν λόγω επενδυτές θα ενδιαφερόταν να επενδύσουν στην Εταιρεία αποκτώντας συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο, και αφ' ετέρου το πλαίσιο της στρατηγικής τους για την Εταιρεία.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν ληφθεί περιλαμβάνουν ενδεικτικές τιμές ανά μετοχή, οι οποίες είναι τόσο υψηλότερες όσο και χαμηλότερες από την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής στο κλείσιμο της 4ης Ιουνίου 2009 (ευρώ 1,64), η δε καλύτερη μέχρι στιγμής τιμή είναι υψηλότερη από εν λόγω τιμή κλεισίματος, αλλά χαμηλότερη κατά 5% - 15% από την τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου (ευρώ 2,57).

Οι εν λόγω μη δεσμευτικές προσφορές και ενδεικτικές τιμές βασίζονται σε συγκεκριμένες οικονομικές εκτιμήσεις και τελούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας επιχειρησιακού, οικονομικού και νομικού ελέγχου, της οριστικοποίησης της δομής και του σχήματος για την υλοποίηση της προτεινομένης επένδυσης, καθώς και τη χορήγηση κανονιστικών ή άλλων εγκρίσεων.

Επί του παρόντος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξετάζει τις προσφορές αυτές, ενώ η Εταιρεία διευκρινίζει ότι το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί οι εν λόγω προσφορές δεν σημαίνει ότι θα γίνουν δεκτές, ή ότι θα υποβληθούν δεσμευτικές προτάσεις ούτε ότι εφ' όσον υποβληθούν δεσμευτικές και ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι προσφορές αυτές θα γίνουν δεκτές και οι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις θα τελεσφορήσουν.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Εταιρεία έχει συνάψει ισχυρές συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τα παραπάνω αναφερόμενα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (private equity funds), θα ενημερώσει δε το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω ουσιώδη εξέλιξη, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v