Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Προς υποβάθμιση ratings από Moody’s

Υπό αναθεώρηση είναι πλέον οι αξιολογήσεις του πρακτορείου Moody’s για την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ως πιθανή αναφέρεται η υποβάθμισή τους. Η Moody’ s επισημαίνει τις αδύναμες επιδόσεις της Τρ. Κύπρου, καθώς και την αύξηση των προβληματικών δανείων.

Τρ. Κύπρου: Προς υποβάθμιση ratings από Moody’s
Υπό αναθεώρηση έθεσε την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου χρέους σε ξένο συνάλλαγμα της Τράπεζας Κύπρου (Α3) το πρακτορείο αξιολόγησης Moody’s, ενώ πιθανή θεωρεί την υποβάθμισή της.

Ανάλογη είναι η θέση της Moody’s για τις αξιολογήσεις επί των καταθέσεων και της οικονομικής ευρωστίας της τράπεζας Κύπρου. Στην ίδια ανακοίνωση, η Moody’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ”prime 2’ για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις συναλλάγματος και ”stable” για τις προοπτικές της τράπεζας.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η κίνηση αυτή φανερώνει την επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών της τράπεζας. Όπως αναφέρεται, τους τελευταίους 18 μήνες η Τράπεζα Κύπρου γνώρισε σημαντική αύξηση των προβληματικών δανείων του χαρτοφυλακίου της, σε συνδυασμό με αδύναμες χρηματοοικονομικές και λειτουργικές επιδόσεις στην εγχώρια (κυπριακή) αγορά.

Αν και η Moody’ s ”είδε” θετικά την ανακοίνωση βελτιωμένων αποτελεσμάτων στο α΄ τρίμηνο του 2004, εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις για την τράπεζα, οι οποίες σχετίζονται με τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και την προσπάθειά της να επαναφέρει την κερδοφορία της στα προηγούμενα επίπεδα.

Η αναθεώρηση στις αξιολογήσεις της Τράπεζας Κύπρου, καταλήγει η ανακοίνωση θα αντανακλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο