Verbund: "Εχουμε αποδώσει τα τέλη για το 2009"

Σχετικά με την απόδοση των τελών που αφορούν στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, η Verbund, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της για το 2009, αποδίδοντας τα αντίστοιχα τέλη στο ΔΕΣΜΗΕ.

Verbund: Εχουμε αποδώσει τα τέλη για το 2009
Σχετικά με την απόδοση των τελών που αφορούν στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), η Verbund, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της για το 2009, παρόλο που το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο όσον αφορά στο φορέα που θα έπρεπε να αποδοθούν.
 
Με βάση το Εγχειρίδιο Διαχείρισης Μετρήσεων & Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου (Απόφαση ΡΑΕ 132/2007), τα σχετικά τέλη θα έπρεπε να αποδοθούν στο Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΗ) για το 2009. Ο Διαχειριστής του Δικτύου, όμως, ουδέποτε έστειλε στη Verbund σχετικό τιμολόγιο προς πληρωμή.

Με βάση, ωστόσο, την Απόφαση ΡΑΕ 4308/2009 «Τροποποίηση Διατάξεων του Εγχειριδίου Διαχείρισης Μετρήσεων & Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών Δικτύου», τα σχετικά τέλη από το 2010 θα αποδίδονται στο Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).

Παρ’ όλα αυτά, η Verbund, με στόχο τη σωστή ενημέρωση της αγοράς και την αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών από πρόσφατα δημοσιεύματα και μολονότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, έχει εκπληρώσει πλήρως τις σχετικές υποχρεώσεις της, αποδίδοντας τα σχετικά τέλη στο Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) για όλα τα τιμολόγια που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, ενώ οι ανεξάρτητοι προμηθευτές έχουν την υποχρέωση καταβολής του κόστους των ΥΚΩ, δεν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες σε καταναλωτές στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, καθώς η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα εναρμονιστεί με τον Ν. 3426 (ΦΕΚ 309/22.12.2005) σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς των νησιών από το 2005, θέμα για το οποίο η Verbund έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς και στη Γενική Δ/νση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι τα τιμολόγια των προγραμμάτων που ανακοίνωσε η εταιρεία σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου και τα οποία απευθύνονται σε επιχειρησιακούς και ιδιώτες πελάτες περιλαμβάνουν και το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και εγκριθεί από τη ΡΑΕ για κάθε κατηγορία πελατών. Οι ανωτέρω χρεώσεις εμφανίζονται αναλυτικά στο λογαριασμό που αποστέλλει η Verbund στους πελάτες της, όπως σχετικά προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οι εξοικονομήσεις που παρέχουν τα προγράμματα της εταιρείας είναι πραγματικές και υπολογίζονται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά κόστη. Βασικό μέλημα της εταιρείας μας είναι η υγιής ανάπτυξη του ανταγωνισμού και η προστασία του τελικού καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο