Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα πιθανολογούνται νεφώσεις.

  • Real.gr
Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός
Παραμένει το φθινοπωρινό σκηνικό, με τον καιρό σήμερα, Δευτέρα, να προβλέπεται στα δυτικά νεφελώδης και με τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν.
 
Στην υπόλοιπη χώρα, όπως αναφέρει η ΕΜΥ, πιθανολογούνται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 βαθμιαία στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με βαθμιαία αύξηση νεφώσεων από τα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά νότιοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο ιόνιο 6 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη 07/11

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο